Wenger: 'Blessures door gebrek aan scherpte'

Wenger: 'Blessures door gebrek aan scherpte'

Zaterdagavond versloeg Stoke City Arsenal met 2-1. Een opdoffer voor de Gunners, maar daar bleef het niet bij. Trainer Wenger moest toezien hoe Adebayor en Walcott geblesseerd geraakten in de tweede helft.

Adebayor moest een kwartier voor affluiten van het veld worden gehaald nadat hij verschillende tikken te verwerken kreeg. Niet dat er echte zware fouten gemaakt werden op de Togolees, maar een opeenstapeling van venijnige tackles wogen zwaar op de enkels van de spits. Ook de snelle Walcott raakte in blessuretijd nog gekwetst aan de schouder. Trainer Wenger vreest dat hij beide spelers mogelijk een paar weken kwijt is. "Vervelende blessures en met nog enkele spelers die met kwaaltjes rondlopen, mag er toch niet veel meer gebeuren", aldus de manager.

"De scherpte ontbrak waardoor je net niet snel genoeg bent om tackles te ontwijken", analyseerde de oefenmeester na de wedstrijd. Ook de rode kaart van Van Persie was onderwerp tot discussie. De Nederlander ging door op de keeper en werd gestraft met een rode kaart. "Ik denk dat die rode kaart heel streng was. Ik denk dat ik het boek met regels nog maar eens ga doornemen, want dit was geen rode kaart waardig", besloot Wenger. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties