Aantal scheidsrechters opnieuw zwaar afgenomen

Mathias Dumarey
| 15 reacties
Aantal scheidsrechters opnieuw zwaar afgenomen

Het aantal scheidsrechters is in vergelijking met twee jaar terug met 500 eenheden afgenomen. Robert Jeurissen, de baas van de Centrale Scheidsrechterscommissie, trekt aan de alarmbel.

"Deze cijfers zijn een heel ernstig signaal. We hebben nog maar net uitgepakt met een grote wervingscampagne", zegt Robert Jeurissen in de krant Gazet van Antwerpen. "Door de kritiek op de scheidsrechters en de negatieve berichtgeving wordt er een klimaat geschapen waarin niemand het nog ziet zitten om scheidsrechter te worden. Ondanks onze wervingscampagnes, blijft het aantal scheidsrechters sterk afnemen", stelt de Limburger vast.

Er zijn volgens Jeurissen nog meerdere oorzaken waarom het aantal refs sterk afneemt. "We recruteren nog wel redelijk wat scheidsrechters. Vorig jaar waren er dat zevenhonderd, maar tegelijkertijd zijn er wel negenhonderd die ermee kapten. Het gaat om ouderen die vinden dat het genoeg is geweest na een lange carrière en jongeren die steeds minder goed met kritiek om kunnen", besluit Jeurissen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties