Opwijk ontneemt Bornem periodedromen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk ontneemt Bornem periodedromen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met een dol kwartier net na de rust ontnam Opwijk het bezoekende Bornem alle hoop op winst van de eerste periode. Bij de thuisploeg vervingen Bouwmeester en Goumotsios met verve de afwezigen Ben R’Haiem en De Buyser.

In de eerste helft was het duidelijk te zien dat de beste verdediging (Opwijk) het opnam tegen de tweede beste verdediging (Bornem) van de reeks. Alhoewel het spel lekker op en neer ging, waren er nauwelijks kansen te noteren. Peter Vanden Bossche kopte een voorzet van Vincent Stanus naast. Van den Bossche loodste Melvin Bouwmeester door de buitenspelval, maar alleen voor doel trapte die voorlangs. Net voor het rustsignaal moest Gunter Magits voor het eerst de handen uit de mouwen steken op een poging van Willem Van Gool.
 
Na de pauze schakelde Opwijk een versnelling hoger en moesten de bezoekers terug. Er was nog maar net afgetrapt, of Vanden Bossche kopte een hoekschop op de onderkant van de lat. De bal kwam terug bij Vanden Bossche, Bart De Valck weerde het schot af in de voeten van een uiterst bedrijvige Christophe Goumotsios en kon gelukkig voor hem diens schot klemvast pakken. Tien minuten later ging Bouwmeester door op links, Vanden Bossche kopte voorlangs. En Opwijk bleef komen. Gheeraert ging door op de achterlijn, legde terug voor doel waar Vanden Bossche er net zijn voet niet kon tegen plaatsen. Even voorbij het uur was het dan uiteindelijk toch raak. Bart Pannecoucke lanceerde Bouwmeester op rechts. Met een mooie crochet ging deze voorbij zijn tegenstander en schilderde de bal op het hoofd van Peter Vanden Bossche. Bornem kon er weinig tegenover zetten. Kevin Frechier vond Magits op zijn weg en Kim Carlier miste de goede richting. In blessuretijd verijdelde De Valck een poging van Goumotsios.
 
KSK Opwijk: Magits, De Boeck, Stanus, Vanden Bossche, Laseure, De Greve, Bouwmeester (88’ Vermeir), Camara (63' Tackaert), Pannecoucke, Gheeraert (63’ De Coninck) en Goumotsios.

KSV Bornem: De Valck, T. Koppen, W. Koppen, Peeters, Van Hoeylandt (75’ Colliers), Francken (75’ D’Hertefelt), Carlier, Van Gool, Frechier en Stabel.
 
Doelpunt: 62’ Vanden Bossche (1-0).
 
Gele kaarten: Vanden Bossche (27’) en Magits (85’)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties