Germinal Beerschot en Van Veldhoven uit elkaar

De Nijs Michael
| 49 reacties
Germinal Beerschot en Van Veldhoven uit elkaar
Foto: © SC

De kogel is door de kerk: Harm Van Veldhoven is niet langer trainer van eersteklasser Germinal Beershot. Het bestuur maakte zopas bekend dat de samenwerking met de trainer in onderling overleg stop wordt gezet.

Germinal Beerschot draaide vorig seizoen rustig mee in de subtop, maar dit seizoen draait het vierkant bij paars-wit. De club verkeert in hoge degradatienood en tot overmaat van ramp werden de troepen van Harm Van Veldhoven gisteren in de Cofidis Cup met 1-4 ingeblikt door derdeklasser Racing Mechelen. Het bestuur en Harm Van Veldhoven hebben daarom beslist om de samenwerking in onderling overleg stop te zetten.

De spelersgroep is door het bestuur nog niet op de hoogte gebracht van het ontslag van trainer Van Veldhoven en er is ook nog geen contact geweest met een andere trainer. De voorbereiding naar de wedstrijd op het veld van Zulte Waregem zal verzorgd worden door hulptrainers Marc Schaessens en Jean-Pierre Haverhals. Van Veldhoven werkte anderhalf jaar als hoofdcoach van Germinal Beerschot, hij nam in juli 2007 het roer over van Marc Brys.

"Door een stap opzij te zetten wil ik Germinal Beerschot de mogelijkheid geven om zich, via een nieuwe wind, sportief te herlanceren", legt Harm Van Veldhoven uit. "Ik heb het uitstekend naar mijn zin gehad bij deze club, maar voel aan dat mijn rol hier nu uitgespeeld is. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat Germinal Beerschot er de volgende weken en maanden in slaagt om zich op te werken naar de linkerkolom in het klassement; de stek waar deze club thuishoort."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties