Leverkusen - Schalke trekt de aandacht

Philippe Crols
| 0 reacties
Leverkusen - Schalke trekt de aandacht

De dertiende speeldag in de Bundesliga heeft enkele leuke affiches op het menu staan. Zo neemt Gladbach het in eigen huis op tegen Bayern en krijgt Hoffenheim Wolfsburg over de vloer. De topper van deze speeldag is echter Leverkusen - Schalke.

Leverkusen is gastheer voor Schalke
Zaterdag staat in de BayArena de topper van deze speeldag op het menu. Leverkusen, leider op doelsaldo, heeft evenveel punten als Hoffenheim: 25. Schalke 04 staat al vijf stuks in het krijgt bij het leidersduo. De club uit Gelsenkirchen boog vorige week het hoofd tegen Bayern en doet er zeker goed aan om niet te verliezen. Anders wordt de kloof met Leverkusen toch al wel aanzienlijk.

Hoffenheim verloor vorige week voor het eerst sinds lang nog eens een wedstrijd. In eigen huis wil de promovendus graag terug aanknopen met een zege, maar dat zal niet makkelijk worden. Tegenstander komende zaterdag is namelijk Wolfsburg, een ploeg die het aardig doet op dit moment.

Wordt Bayern leider?
Als Hoffenheim en Leverkusen net als vorige week punten laten liggen, kunnen Bayern en Hamburg een gooi naar de leidersplaats doen. Landskampioen Bayern probeert zaterdag zijn zegereeks verder te zetten op het veld van Borussia Mönchengladbach. Dat heeft vertrouwen getankt na de belangrijke overwinning van vorige week.

Hamburg gaat dan weer op bezoek bij HBSC. HSV verloor zijn laatste twee uitduels met 3-0 en dan is een verplaatsing naar de hoofdstad momenteel geen geschenk. Hertha lijkt voorlopig namelijk beter te zijn dan de afgelopen seizoenen en staat amper op vier punten van de eerste plaats.

Kelderduel
Ook dit weekend staat er weer een degradatieduel op het menu, eigenlijk zijn het er zelfs twee. Op vrijdag opent Hannover de speeldag in eigen huis tegen Bochum. Tussen de dertiende en zestiende in de stand zit er een kloof van drie punten. Een dag later bezoekt Karlsruhe rode lantaarn Cottbus. Cottbus doet er nog eens goed aan een wedstrijd te winnen, want met zes punten dreigt het hoe langer hoe meer afgezonderd te gaan worden.

Toppers willen klimmen
Dortmund, Stuttgart en Werder Bremen staan allemaal in elkaars buurt. Dortmund heeft met achttien punten een eenheid meer dan de twee andere teams. Echt blij zullen de drie clubs met hun huidige posities niet zijn. Komend weekend hun thuiswedstrijden winnen is dan ook een must.

Dortmund neemt het op tegen Frankfurt, Stuttgart krijgt Bielefeld over de vloer terwijl Werder Bremen gastheer is voor Köln.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties