Australië mag WK organiseren in rugbystadions

Mathias Dumarey
| 35 reacties
Australië mag WK organiseren in rugbystadions
Foto: © SC

Australië broedt nog steeds op plannen om het WK voetbal te organiseren in 2018 of 2022. De Australische voetbalbond heeft alvast al een akkoord op zak met de rugbyfederatie om de stadions te gebruiken.

Het Nederlandse persbureau ANP meldt vandaag dat de Australische voetbalbond en de Australische rugbyfederatie een akkoord hebben gesloten omtrent het gebruik van de stadions als Australië in 2018 of 2022 het WK voetbal mag organiseren. Bovendien hebben de bonden van de rivaliserende sporten ook besloten om hun competitiekalender aan te passen bij een eventueel WK. De stadions in Australië zijn multifunctioneel en bijgevolg geschikt voor beide sporten.

Over een maand zal de wereldvoetbalbond FIFA de procedure bekendmaken voor het toewijzen van het WK in 2018. België en Nederland hebben zich onlangs officieel kandidaat gesteld om het WK samen te organiseren. China, Engeland, Spanje en de Verenigde Staten zijn ook geïnteresseerd. Over twee jaar wordt het WK georganiseerd in Zuid-Afrika, vier jaar later verhuist het grootste voetbalfeest ter wereld naar Brazilië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties