Analyse Antwerpse derde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse derde provinciale

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook in de Antwerpse derde provinciale werd uiteraard gevoetbald. Wat er in de vier reeksen gebeurde, leest u in het volgende overzicht.

Derde A:

Loenhout doet goede zaak

Loenhout scoorde afgelopen weekend een goal op Achterbroek, maar die was wel van goudwaarde. Loenhout verstevigde zijn leidersplaats. Het telt drie punten voorsprong op Oelegem, de nummer twee. Schilde, Sint Job en Oostmalle hebben een punt minder.

Oelegem kwam op bezoek bij staartteam Horendonk niet verder dan een gelijkspel. Pulderbos, ook een team dat onderaan staat, hield Schilde in bedwang (3-3). Oostmalle legde de voorlaatste, Halle, wel over de knie, maar dat ging niet zonder problemen. Het werd 2-1. Sint Job ging dan weer ten onder op bezoek bij Meer (1-0).

Ook de zesde in de stand, Maria Ter Heide, verloor. In eigen huis kaapte Minderhout de drie punten weg. MTH heeft zes punten minder dan leider Loenhout.

Kalmthout wacht op punten

Twee punten na twaalf wedstrijden. Het is de povere tussenbalans van Kalmthout. Ook op de twaalfde speeldag werd er niet gewonnen. In Zoersel kreeg de rode lantaarn een 6-2-rammeling om de oren.

Ten slotte beet Brecht thuis in het zand tegen Meerle.


Derde B:

Merksem wint en beent leider Zwijndrecht bij

FC Merksem heeft na enkele mindere prestaties opnieuw aangeknoopt met de zege. Het won de topper op bezoek bij Rochus Deurne met 1-3 en is zo opnieuw leider. Verbroedering Zwijndrecht verloor namelijk punten op het veld van Schelle (1-1). Beide teams hebben nu 25 punten, dat is er eentje meer dan Hemiksem dat met forfaitcijfers won van Reet. Aartselaar heeft twee punten minder dan de leiders na winst in de topper bij Wintam.

Trio op laatste plaats

Naast Reet staan er nog twee andere ploegen op de laatste plaats. Hove en Lippelo hebben eveneens zeven punten. Hove verloor op het veld van Maccabi. Lippelo won wel, met 3-0 van Branst.

FC Ekeren rukt kop

FC Ekeren is na een moeizame start stilaan op gang aan het komen. Het boekte in eigen huis tegen Hoboken een derde zege op rij en mag naar boven beginnen kijken.

Er was ook nog een duidelijke zege voor Oppuurs op het veld van Sparta Linkeroever (0-4).
 

Derde C:

Herentals loopt opnieuw verder uit

Herentals heeft de afgelopen weken al heel wat goede zaken gedaan. Op speeldag twaalf was dat niet anders. Zelf had de leider weinig problemen met Herenthout (3-0). Het zag dichtste concurrent Duffel op eigen terrein uitschuiven tegen Grasheide. Dat nader op zijn beurt tot op een punt van Duffel. Beerzel heeft van de misstap van Duffel geprofiteerd om naar de tweede plaats te wippen. Beerzel legde makkelijk Heultje over de knie en staat op vijf punten van de leider.

Rode lantaarn pakt punt

Bouwel pakte op de twaalfde speeldag zijn zevende punt van het seizoen. Het kwam niet tot scoren tegen Kessel, maar de bezoekers konden ook geen goal maken. Hombeek, de voorlaatste, kreeg een 5-0-rammeling om de oren van Katelijne. Ook SC Mechelen blijft onderaan hangen. Het scoorde bij Heffen dan wel drie maal, maar het kreeg er ook vijf binnen.

Leest en Hooikt sluiten aan

Leest en Hooikt hebben door hun overwinningen in eigen huis de aansluiting gemaakt met de subtop. Hooikt won van Itegem, Leest was te sterk voor Broechem. Leest heeft 21 punten, Hooikt moet het met eentje minder doen.


Derde D:

Concurrentie profiteert niet van puntenverlies Mol

Leider Mol kon afgelopen weekend niet winnen. Het bleef tegen Kasterlee steken op 1-1. De misstap van de nummer één had echter geen grote gevolgen. In tegendeel, het liep zelfs nog uit.

Dat kwam omdat dichtste achtervolger Flandria verloor op het veld van Lentezon. Beide teams staan samen op de tweede plaats, vijf punten achter Mol. Retie heeft een puntje minder dan het tweetal op de tweede plaats. Retie klopte in een andere topper, White Star. Dat sluit de top-5 af en is zeven punten verwijderd van de eerste plaats.

Oevel wederom de boot in

Oevel heeft nog maar eens verloren. Vrij Arendonk bleek te sterk met 0-2. Naast Arendonk deed ook Herselt een goede zaak onderaan de klassering na thuiswinst tegen Tongerlo.

Larum was thuis een maatje te klein voor Berg en Dal (0-3). Weelde won wel opnieuw, met het kleinste verschil van Beekhoek. Vorst en Netezonen hielden elkaar in bedwang.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (3A)

Nieuwste reacties