Luxemburgse feestvierders zadelen Belgen met kater op

Nico Wieme
| 19 reacties
Luxemburgse feestvierders zadelen Belgen met kater op
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België heeft goed meegeholpen aan het feestje van de Luxemburgers ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van hun voetbalbond. De Rode Duivels geraakten niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen onze zuiderburen.

De Luxemburgers speelden woensdagavond een galamatch tegen onze Rode Duivels. René Vandereycken ging maar wat graag in op deze uitnodiging, want zo kon onze bondscoach de spelers nog eens bijeenroepen en de verplaatsing was niet ver. De vraag is of de Limburger er na het lamentabele gelijkspel nog zo over denkt. De Rode Duivels konden de positieve lijn van de voorbije matchen niet doortrekken.
 
Dreiging
De Belgen, die door de vele afzeggingen met een onuitgegeven ploeg tussen de lijnen verschenen, zetten de eerste helft volledig naar hun hand. In de aanvangsminuten stelde een bedrijvige Stijn Huyseghems zich enkele keren dreigend aan. Eerst werd zijn trap voor doel afgeblokt, kort daarop redde doelman Jonathan Joubert zijn deviatie. Daarna was het de beurt aan Wesley Sonck, maar ook de Ninovieter vond de weg naar het doel niet.
 
Verdiende voorsprong
Halfweg de eerste helft kwamen de Rode Duivels dan toch verdiend op voorsprong. Kevin Mirallas legde aan van op de rand van het strafschopgebied en zijn indraaiende bal belandde in de verste hoek. De Belgen bleven wel baas, zonder echter nog gevaarlijk te zijn. Enkel een vrijschop van Jan Vertonghen kon Joubert nog enigszins verontrusten. 

Het was wachten tot twee minuten voor de pauze vooraleer de Luxemburgers hun eerste kans versierden. Een vrijschop van op twintig meter werd door Silvio Proto uit de hoek gezweefd.
 
Simons in de fout
De tweede helft kon niet slechter beginnen voor de bezoekers. Een foutje van een te laks uitverdedigende Timmy Simons werd door Mario Mutch afgestraft. Het antwoord van de Belgen liet lang op zich wachten. Pas in de 65e minuut kon Huyseghems nog eens gevaarlijk uithalen. Vier minuten later deed Sonck hem dit, eveneens zonder succes, na.

Druk levert niets op
In de slotfase zetten de Belgen Luxemburg nog stevig onder druk, maar een doelpunt leverde dat -ondanks enkele goeie mogelijkheden- niet meer op. De verdiende overwinning bleef uit, waardoor het Luxemburgse feestje kon beginnen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties