Proto: 'Blij met onverwachte kans'

Proto: 'Blij met onverwachte kans'
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Stijn Stijnen laat verstek gaan voor de interland van België tegen Luxemburg. De nationale doelman kampt met buikkrampen en René Vandereycken wil liever geen risico met hem nemen. Daardoor krijgt Silivo Proto voor het eerst sinds lang opnieuw zijn kans.

Geen Stijn Stijnen vanavond in doel bij de Rode Duivels. De keeper van Club Brugge reisde weliswaar mee naar Luxemburg, maar hij trainde dinsdagavond niet in het Stade Josy Barthel. De doelman heeft last van buikkrampen. Voor Silvio Proto is dit dé kans om zich opnieuw in de kijker te spelen.
 
“De trainer heeft me al gezegd dat ik normaal gezien de hele match zal spelen”, zegt de Germinal Beerschotkeeper blij als een kind. “Reken maar dat ik deze wedstrijd niet als een karwei zie, wel integendeel.”
 
Proto had er niet op gerekend zo snel al zijn kans te krijgen. “Ik heb heel lang in de hoek gezeten waar de klappen vielen. Mocht je mij drie maanden geleden gezegd hebben dat ik nu weer voor de nationale ploeg zou spelen, ik zou je gek verklaard hebben.”
 
De Anderlechthuurling voelt zich naar eigen zeggen klaar om zijn plaats bij de nationale ploeg weer in te nemen. “Intussen heb ik er een match of acht opzitten met Germinal Beerschot. Fysiek voel ik mij in orde, ook het gevoel is helemaal terug. Ik voel me weer keeper en dat wil ik vanavond ook graag bewijzen bij de nationale ploeg.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties