Vaessen: 'Vragen bij het werk van Reynders'

Nico Wieme
| 11 reacties
Vaessen: 'Vragen bij het werk van Reynders'
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk bekleedt na twaalf speeldagen de zesde plaats met 21 punten, dat zijn er vier minder dan leider Club Brugge. Jos Vaessen had duidelijk op meer gerekend en stelt het transferbeleid van zijn club openlijk in vraag.

Donderdag houdt Racing Genk zijn tweeweekse vergadering van de Raad van Bestuur. Jos Vaessen wil van die gelegenheid gebruik maken “om met buskruit te schieten”. “Ik ben niet tevreden over het aantal punten”, stelt de ex-voorzitter in Het Laatste Nieuws. “Ik ben evenmin tevreden over wat onder de resultaten ligt. Het spelniveau is onvoldoende.”
 
Vaessen hekelt de buitenlanderspolitiek die de club momenteel voert. “Ik vind het onbegrijpelijk dat KRC Genk zaterdag tegen Roeselare maar met twee opgeleide Belgen speelde. Ik weet niet of de jongens die nu hun plaats innemen wel goed genoeg zijn”, aldus de voorzitter van de Raad van Bestuur.
 
Over trainer Ronny Van Geneugden is Genks sterke man wel bijzonder tevreden. “Een zeer deskundig trainer met veel inzet. Desondanks vind ik het puntenverlies tegen Roeselare en in mindere mate tegen Westerlo onaanvaardbaar.”
 
Minder tevreden is Vaessen over het werk van sportief directeur Willy Reynders. “Over hem stel ik mij meer vragen. Geen andere Belgische club deed vorige zomer zoveel inspanningen. Tot dusver zijn de resultaten wat mij betreft niet zichtbaar. Als het lager rendement niets te maken heeft met een mogelijke aanpassingsperiode van die spelers, dan heeft de bewuste persoon (Willy Reynders, nvdr.) niet goed gewerkt.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties