Analyse Regering-Inter III

Geoffrey Verbruggen
| 2 reacties
Regering-Inter III
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toen in 2006 het omkoopschandaal aan het licht kwam, pleegde Inter een staatsgreep op de Serie A. Na twee opeenvolgende titels lijkt aan dat regime voorlopig geen einde te komen, want na Juventus moet nu ook AC Milan een zespuntenkloof zien te dichten.

De zuinige zege van Inter tegen Juventus in de Derby d’Italia van vorig weekend gaf de troepen van Mourinho het nodige vertrouwen voor een duel met seizoensrevelatie Napoli. De ex-club van Diego Maradona had echter zijn twee laatste thuiswedstrijden verloren en kon ook gisteren geen drie punten wegkapen. Al moet gezegd dat het voor de Nerazzurri ook niet van een leien dakje liep. Na de felbevochten 2-1 zege verdiende vooral Sulley Muntari (foto) een dankwoord. De Ghanees had met een assist en een doelpunt een voet in beide Inter-goals en is zo voor de tweede keer op rij matchwinnaar voor zijn team. Hoewel de Napolitanen in de jongste vier wedstrijden slechts evenveel punten vergaarden, mogen ze tevreden terugblikken op de voorbije veertien speeldagen. Getuige daarvan de knappe vierde stek in de rangschikking, goed voor Champions League-voetbal.

Geen beterschap

Met zijn vijfde opeenvolgende overwinning zette Inter stadsrivaal AC Milan, dat later op de avond de trip naar Palermo maakte, onder druk. De Sicilianen zijn altijd een taaie klant voor titelpretendenten, dat bleek gisteravond opnieuw. Met sterspeler Fabrizio Miccoli voorop schoven de Rosanero al hun respect voor de Milanezen aan de kant en stuurden ze Ronaldinho (foto) en co huiswaarts met droge 3-1 cijfers. Had de laatstgenoemde Braziliaan zijn eerste strafschop feilloos omgezet, werd het wedstrijdverloop wellicht anders ingekleurd. Maar helaas voor de Milan-tifosi konden hun idolen alweer niet overtuigen. In de competitie begint dat stilaan het credo te worden van de Rossoneri. De afgelopen jaren kon Milan nooit aanspraak maken op de titel in eigen land en leken ze zich enkel in het Europese debat te kunnen mengen. Nu ze net als Juventus moeten toekijken hoe leider Inter al zes punten voorsprong telt, is er geen beterschap in zicht.

Uitkijken naar terugronde

De indrukwekkende zegereeks van Juventus kende vorige week een abrupt einde na de pijnlijke nederlaag tegen rivaal Inter, maar zaterdag al knoopten de Bianconeri weer aan met een zege. Degradatiekandidaat Reggina ging met 4-0 voor de bijl. Een bijzondere avond was het vooral voor clubicoon Alessandro Del Piero (foto), die zijn 250ste doelpunt in het zwart-witte shirt van de Turijners tegen de touwen prikte en nog steeds bewijst dat hij van goudwaarde is.

Ondanks de zespuntenkloof met Inter is de recordkampioen goed op weg om de grootste concurrent voor de titel worden. Op een dipje na boekten de Noord-Italianen, met nog steeds een waslijst aan geblesseerden, doorgaans bevredigende resultaten. Bovendien kan coach Ranieri na Nieuwjaar eindelijk opnieuw rekenen op onder meer Buffon, Trezeguet, Camoranesi en Zanetti. Ongetwijfeld een belangrijk allegaartje aan spelers voor de tweede in de stand. In tegenstelling tot AC Milan kan Juventus zich dus wel verheugen op de komende weken en maanden.

Comeback

Die andere grote club, AS Roma, lijkt nu definitief zijn crisis te boven gekomen. Tegen het Fiorentina van Prandelli, dat zijn uitschakeling in de Champions League wou doorspoelen, maakte Francesco Totti het enige doelpunt. Met de recente negen op negen klimmen de Romeinen, met nog één wedstrijd te goed, langzaamaan weg uit de gevarenzone en ook in het kampioenenbal boeren de hoofdstedelingen goed. “We zullen dubbel zo hard moeten werken als de rest om de aansluiting te vinden. Maar we moeten realistisch blijven en niet meer dromen van de Scudetto (de titel, red.)”, kwam coach Luciano Spalletti (foto) tot een terechte conclusie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties