Interview De Sutter: 'Trap onder mijn kont heeft deugd gedaan'

Nico Wieme
| 5 reacties
De Sutter: 'Trap onder mijn kont heeft deugd gedaan'
Foto: © SC

Tom De Sutter liet afgelopen vrijdag nog eens van zich spreken bij Cercle Brugge. De spits had een groot aandeel in de met 3-1 gewonnen thuismatch tegen AA Gent.

De voorbije weken stond Tom De Sutter in het oog van de storm bij Cercle Brugge. De aanvaller, die onlangs een mooi contract bij Anderlecht versierde, haalde niet het gewenste niveau en werd door coach Glen De Boeck zelfs met een plaats op de bank bedacht. Tegen AA Gent mocht de Oost-Vlaming starten en bedankte daarvoor met twee doelpunten.
 
In hoeverre ben je tevreden over deze wedstrijd?
 
De Sutter: “Ik ben zeker tevreden. We wilden absoluut de drie punten en hebben die ook gepakt. We kenden een moeilijke eerste helft. Hoewel de trainer er ons op gewezen had dat er op rechts mogelijkheden lagen, speelden we toch te veel over de linkerflank. Ons spel liep te stroef in die eerste periode.”
 
Het is al de tweede week op rij dat je de weg naar doel vindt. Is de trein eindelijk vertrokken?
 
De Sutter: “Ik vind het leuk dat het nu juist begint te lopen. Ik hoop hieraan ook na de winter een vervolg te kunnen breien. Het is mooi dat ik met enkele doelpunten afscheid kan nemen van deze schitterende vereniging. Ik heb tegen AA Gent nochtans niet mijn beste match gespeeld. Ik voelde mij in de week al niet te best; ik had last van mijn keel en de nek.”
 
Heb je intussen al contact gehad met Anderlecht?
 
De Sutter: “Niet met de technische staf. Het bestuur heeft mij wel al geholpen bij het kiezen van een appartement. Het is de bedoeling dat ik daar twee tot drie dagen per week verblijf.”
 
Verklaar eens waarom je bij Anderlecht een bepaald rugnummer gevraagd hebt.
 
De Sutter: “Ik heb voor het nummer 21 gekozen. Een vriend van mij had daarom gevraagd en aangezien dat rugnummer nog vrij was, stelde er zich geen enkel probleem. Als je wil weten waarom die vriend wou dat ik nummer 21 zal dragen, dan moet je dat aan hem vragen.”
 
In vergelijking met het voorbije superjaar doe je het in de topschutterstand al bij al niet onaardig.
 
De Sutter: “Klopt. Vorig jaar scoorde ik tien doelpunten, dit seizoen zit ik al aan vijf. Al ben ik daar zelf niet zo mee bezig. Ik hoop echt dat het zo blijft lopen. De trap onder mijn kont van enkele weken geleden heeft mij duidelijk deugd gedaan. De trainer wist dat ik die nodig had (knipoog).”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties