Gumienny mag twee topmatchen fluiten

Nico Wieme
| 8 reacties
Gumienny mag twee topmatchen fluiten
Foto: © SC

De Scheidsrechterscommissie heeft Serge Gumienny aangewezen voor de topper van de laatste speeldag tussen Standard en AA Gent. De blunder die de Limburger vorige week tijdens Anderlecht-Tubeke maakte blijft dus zonder gevolgen.

De Belgische Voetbalbond heeft zijn vertrouwen in Serge Gumienny bevestigd. De blunderende ref mag volgend weekend Standard-AA Gent fluiten. Ook de Europese Voetbalbond ziet geen graten in de flater die Gumienny in Anderlecht beging, want zij stuurt Gumienny naar Santander.
 
Vorig weekend stonde Gumienny in het oog van de storm. Hij keurde een strafschopdoelpunt van Nicolas Frutos af omdat Mbark Boussoufa en Jonathan Legear te vroeg het strafschopgebied kwamen ingelopen. Gumienny liet de penalty niet opnieuw nemen en gaf een vrije trap aan Tubeke.
 
Scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen (foto rechts) noemde het onoordeelkundig optreden van Gumienny acheraf “een onaanvaardbare fout”. Veel gevolgen lijkt die fout echter niet te hebben. Gumienny werd door de Uefa aangewezen voor het duel Santander-Manchester City.
 
“Ik heb er wakker van gelegen, maar heb het ondertussen achter mij gelaten. Ondanks mijn onvoldoende op mijn evaluatie”, zegt Gumienny in Het Nieuwsblad. “Een bijkomende straf had ik moeten aanvaarden, want het was een zware fout. Dit is echter een teken van vertrouwen. Ook bij de Uefa beseffen ze dat dit een eenmalige vergissing was”, aldus de Limburger.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties