Kompany: "Hier moeten we van leren"

Kompany: "Hier moeten we van leren"
Foto: © SC

Vincent Kompany verloor met Manchester City afgelopen weekend van Everton. De Toffees scoorden in de blessuretijd de enige treffer van de wedstrijd. "Hier moeten we van leren" zegt de Belg.

Vincent Kompany had zich wellicht heel wat meer voorgesteld van het duel met het Everton van Marouane Fellaini. Lange tijd zag het er naar uit dat de wedstrijd op 0-0 zou eindigen, tot Cahill in de 91ste minuut met een kopbaldoelpunt Everton de winst bezorgde.

"Het was gewoon één van die avonden en het was frustrerend dat we op het einde nog een goal binnenkregen" zegt Kompany op de officiële website van Manchester City. "Als groep moeten we hier sterker uit komen. Het is moeilijk, maar de enige manier om hier mee om te gaan is onze koppen omhoog steken, hard te werken op training en ons te concentreren op de volgende wedstrijd. We hebben het al eens meegemaakt tegen Liverpool en het laatste wat we nu moeten doen is aan onszelf beginnen te twijfelen. Ik ben er zeker van dat de volgende wedstrijd zal bevestigen dat we mentaal sterk staan" meent Kompany.

De Belg, die bij City vooral fungeert als verdedigende middenvelder, vond een gelijkspel een juister resultaat. "Als je de wedstrijd bekijkt moet je toegeven dat Everton al vroeger had kunnen scoren. Maar wij hadden ook onze kansen om te scoren. Het had 1-1 of 2-2 kunnen zijn, een gelijkspel had een billijk resultaat geweest. Met een beetje geluk hadden wij als eerste kunnen scoren en nu scoren zijn in de laatste minuut na een standaardsituatie. Dat is het eerste dat de trainer zegt dat niet mag gebeuren. Het is frustrerend, maar we moeten hiervan leren."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties