Toluca wint Torneo Apertura in Mexico

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Toluca wint Torneo Apertura in Mexico

Toluca heeft zich in Mexico gekroond tot de kampioen van het Torneo Apertura. Het won na een zenuwslopende wedstrijd de partij tegen Cruz Azul na het nemen van strafschoppen.

Toluca had de heenwedstrijd met 0-2 gewonnen en had dus de beste papieren in de terugwedstrijd. De ploeg gaf echter die bonus helemaal weg in de return waardoor strafschoppen moesten beslissen over de titel. Die strafschoppenreeks eindigde op 7-6 in het voordeel van Toluca dankzij een uitstekende redding van doelman Hernan Cristante.

Cruz Azul kwam op 0-2 dankzij doelpunten van Alejandro Vela en Julio César Dominguez. Het moest wel het grootste deel van de verlengingen met tien man volmaken door de blessure van César Villaluz nadat deze geblesseerd was uitgevallen. 

De eerste twaalf strafschoppennemers faalden niet. De dertiende, genomen door doelpuntenmaker Vela, werd knap gestopt door Cristante. Vervolgens benutte Miguel Almazan wel zijn elfmeter, al was daar veel geluk mee gepaard. Zijn schot belandde op de lat maar via de rug van de doelman ging de bal toch in doel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties