Pro League denkt aan tenten voor wintervoetbal

Anthony Van der Planken
| 7 reacties
Pro League denkt aan tenten voor wintervoetbal
Foto: © SC

Volgend seizoen zal er in de Jupiler Pro League voor het eerst in de kerstperiode gevoetbald worden. De clubs moeten dan wel een oplossing vinden voor de mogelijke sneeuwval. De Pro League bestudeert nu een systeem met tenten.

Momenteel hebben drie Belgische eersteklassers een veldverwarming: Westerlo, Racing Genk en Standard. Ook enkele andere clubs overwegen zo'n verwarming, maar een hoop eersteklassers kunnen vinden de investering te zwaar om ze op zo'n korte tijd te realiseren. Daarom zocht de Pro League naar een alternatief.

Het bestudeert nu een systeem met tenten, die over het hele terrein worden neergepland. De neerslag die op de tent valt, vloeit dan af naar de gebieden buiten de lijnen van het terrein. Het veld zelf blijft zo droog.

Toch is ook dat systeem niet goedkoop. Eén tent kost al gauw een slordige 180.000 euro. De Pro League overweegt daarom om enkele tenten aan te kopen, die dan gebruikt kunnen worden door alle clubs zonder veldverwarming. Zo zouden vooral de kleinere, minder kapitaalkrachtige clubs geholpen kunnen worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties