Analyse Antwerpse vierde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse vierde provinciale

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de vierde provinciale zijn de teams bijna aan de winterstop toe. U kan in onderstaand overzicht de uitslag van uw favoriete club terugvinden.

Vierde provinciale A:
Olympic knoopt aan met zege
Leider Olympic verloor vorige week voor de tweede maal dit seizoen, maar herpakte zich afgelopen weekend. Dat gebeurde tijdens de lastige verplaatsing naar Lint, 1-2. Daardoor blijft de ploeg uit Deurne Berendrecht voor. Dat won van Jong Merksem dat laatste blijft. Heibos draait ook nog steeds bovenaan mee en heeft met een wedstrijd minder gespeeld drie punten minder dan Berendrecht na makkelijke winst tegen Boechout.

Staartteams weinig succesvol
Niet enkel rode lantaarn Jong Merksem ging afgelopen weekend onderuit. De voorlaatste, Antuerpia, kreeg rammel in Burcht, 6-0. Ook de veertiende en de vijftiende, Mortsel en Stabroek, redden het niet. Mortsel verloor van Luchtbalboys terwijl VE Stabroek in de derby tegen Putte aan het kortste eind trok. Olympic Essen pakte wel een punt tegen Turk Sport, maar schiet daar niet veel mee op.

SK Donk, vorige week nog de boeman van Olympic, verloor thuis ten slotte met 0-2 van Excelsior Essen.



Vierde provinciale B:
Berlaar stoomt door naar titel
De winterstop is bijna daar, maar SK Berlaar blijft geven. Ook tegen subtopper Putte werd er met 1-3 gewonnen. Niets lijkt SKB nog van de titel te kunnen houden. Het heeft acht punten meer dan dichtste achtervolger Puurs. Dat won met 0-4 van Rumst en is net als Berlaar nog altijd ongeslagen. Blaasveld, de nummer drie, liet in Hemiksem opnieuw van zijn pluimen en verloor er met 3-0. Sint Amands nadert tot op drie punten van de derde plaats na een nipte zege tegen rode lantaarn Apollo Nielse. Putte en Elzestraat staan gedeeld vijfde. Die laatste club won thuis van Peulis.

Onderaan blijft hetzelfde
Apollo Nielse verloor zoals eerder gezegd en staat met drie punten helemaal onderaan. Kessel speelde niet en telt nog altijd vijf punten, Hingene heeft een eenheid meer. Het verloor wel op het veld van Heindonk, al was het nipt: 3-2.

Ten slotte noteerden we ook nog thuiswinst voor Rijmenam tegen Bevel en uitwinst voor Leest tegen Emblem.



Vierde provinciale C:
Leider legt er acht binnen
Dosko is niet langer alleen leider. Het speelde op bezoek bij staartploeg Hezewijk gelijk en moet Poederlee naast zich dulden. Dat haalde op zijn beurt fel uit te Westmalle, 3-8. Beide teams tellen 35 punten. De eerste achtervolger, Wechelderzande, heeft zeven punten minder. Het won met 2-1 van Massenhoven. Twee punten achter Wechelderzande staat Pulle dat 0-0 gelijkspeelde tegen Grobbendonk. Zandhoven, Gierle en HIH Turnhout hebben op hun beurt twee punten minder dan Pulle. Zandhoven en Gierle speelden in een onderling duel 1-1 gelijk. HIH Turnhout trok in Oosthoven aan het langste eind.

Geen vreugde onderaan
Onderaan de klassering geen gejuich. Rode lantaarn Noordstar verloor op het veld van Wortel. Voorlaatste Achter Olen ging ten onder tegen Molenkring.



Vierde provinciale D:
10-0

Leider Dimpna kwam afgelopen weekend niet in actie. Het zag wel dichtste achtervolger Immer Voort naderen tot op vijf punten. Immer Voort liet van de tiende, Veerle, geen spaander heel. Het werd 10-0. Voor goals moest u trouwens echt wel in de vierde provinciale D-reeks zijn. Wat dacht u van de 2-8-winst van het nummer vier, Zammel, op het veld van Vorst. Ook Hallaar-Booischot (6-0) en Wiekevorst - Blauberg (6-1) waren wedstrijden zonder gebrek aan goals.

Oosterlo niet meer laatste
Oosterlo heeft de rode lantaarn doorgegeven aan Schoor. Schoor ging met forfaitcijfers ten onder tegen Olmen. Oosterlo troefde op zijn beurt Netegalm af met 3-2. Ook Ramsel won onderaan met 1-3 van Punt.

In Zoerle - Alberta werd er niet gescoord.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (4D)

Nieuwste reacties