Bij Kopenhagen kennen ze alles over Club Brugge

Bij Kopenhagen kennen ze alles over Club Brugge
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond speelt Club Brugge een erg belangrijke Europese thuiswedstrijd tegen FC Kopenhagen. Het is 'do or die' voor blauwzwart net als voor de Denen die moeten winnen. Club heeft genoeg aan een gelijkspel.

De Denen zijn sinds gisteren in Brugge aangekomen. Op de traditionele persconferentie blaakt de delegatie van FC Kopenhagen van zelfvertrouwen. "Het geloof dat we deze missie tot een goed einde kunnen brengen, is groot. We hebben respect voor Club Brugge en we zullen zeker niet blind aanvallen vanaf de eerste minuut", aldus Kopenhagen-coach Stale Solbakken.

"Doelpunten zijn hier snel gemaakt. Dat heeft Standard hier vorig weekend bewezen. Ik heb de wedstrijd gezien en weet alles over dit Club Brugge. Onze spits César Santin, een Braziliaan, wordt vanavond de sleutelspeler bij ons", besluit de Noor op Sporza.

Er is overigens nog een opmerkelijk verhaal over Solbakken. In 2001, toen hij speelde voor Kopenhagen, kreeg hij op training een hartaanval. Hij was twaalf minuten lang klinisch dood maar kon toch nog gereanimeerd worden. Hij heeft ondertussen een pacemaker ingeplant gekregen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties