Clement: 'Alles of niets tegen Kopenhagen'

Nico Wieme
| 3 reacties
Clement: 'Alles of niets tegen Kopenhagen'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge speelt vanavond een alles-of-nietswedstrijd tegen Kopenhagen. Volgens captain Philippe Clement is het revanchegevoel bij hem en zijn medemaats zeer groot na de 1-4-optater tegen Standard.

Volgens diverse media zal de titelstrijd zich in de Pro League beperken tot twee teams: Standard en Anderlecht. Een stelling waarmee Clubaanvoerder Philippe Clement niet akkoord gaat. “Als je je conclusies baseert op die ene match van zondag, ja zeker”, geeft Clement aanvankelijk nog toe.
 
Strijd nog niet gestreden
Toch is de ouderdomsdeken van blauw-zwart dat het voor zijn ploeg niet zo’n vaart zal lopen. “Als ik het goed voorheb, bestaat een competitie uit 34 matchen. Na zestien wedstrijden staan we met hetzelfde aantal punten op gelijke hoogte van Standard.”
 
Clement vindt dat Club voorlopig zijn ambities kan waarmaken. “Vanavond kunnen we ons kwalificeren voor de volgende ronde van de Uefa Cup. Terwijl de ambitie vóór het seizoen erin bestond om de poulefase te halen. En ook in de Belgische beker zijn we nog aan de bak. Zo slecht als iedereen nu laat uitschijnen is het toch allemaal niet.”
 
Honger
Volgens de Clubcaptain leeft er een groot revanchegevoel in de groep. “De honger is zeer groot! Het blijft natuurlijk wel een speciale match: je moet niet winnen om je te kwalificeren. En dat gegeven is niet evident.”
 
Andere belangen
Clement noemde Lokeren enkele weken geleden een serieuze test. De groep heeft die toen niet doorstaan. Dreigt vanavond hetzelfde scenario? “Nee, dit is anders. De belangen zijn nu evident. In Lokeren kon de groep een stap vooruit zetten in zijn ontwikkeling. Daar zijn we toen niet in geslaagd. Dit kunnen we in de loop van het seizoen nog rechtzetten. Vanavond is het echter buigen of barsten. Het is een match van alles of niets.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties