Groep F: HSV groepswinnaar, Ajax tweede

Nico Wieme

Hamburger SV heeft zich in groep F van de Uefa Cuppoules tot groepswinnaar gekroond na een verdiende 3-1-zege tegen Aston Villa. Ajax moest tegen Slavia Praag vrede nemen een met een gelijkspel en strandt op de tweede plaats.

In groep F van de Uefa Cuppoules waren de kaarten al geschud op de vierde speeldag. Aston Villa, Ajax en Hamburger SV wisten zich toen al te verzekeren van een plaats bij de laatste 32. Zilina en Slavia Praag overleven de Europese winter niet. Bovenvermeld drietal moest enkel nog onderling uitvechten wie welke plaats toekwam.

Hamburger SV – Aston Villa         3-1

Aston Villa nam de partij bij HSV duidelijk niet meer au sérieux; de Engelsen verschenen met een B-elftal aan de aftrap. Dat brak hen na 45 minuten al zuur op, want de thuisploeg leidde verdiend met 2-0. Mladen Petric trapte na achttien minuten de bal staalhard binnen. Op het halfuur verdubbelde Ivica Olic (foto rechts) met het hoofd na een puike voorzet van Dennis Aogo.

Nog geen kwartier ver in de tweede helft klaarde Olic de klus helemaal met een bal in de verste hoek. Acht minuten voor affluiten bezorgde Delfouneso met een afschampende bal Aston Villa de eerredder. Verder kwamen de Engelsen niet, waardoor HSV verdiend de drie punten op zak stak en zich tot groepswinnaar kroonde. Aston Villa eindigt als derde in de groep.

Ajax – Slavia Praag                        2-2

Ajax kende een droomstart tegen Slavia Praag. Jan Vertonghen kopte een hoekschop keihard binnen. Negen minuten later hingen de bordjes alweer gelijk met een doelpunt van Jaroslav Cerny. Vijf minuten voor de pauze dompelde Slavia Praag de Amsterdam ArenA helemaal in rouw. Een voorzet werd door Gregory Van der Wiel het laatst geraakt. Het was echter Marek Jarolim die de goal op zijn naam kreeg.

Met de moed der wanhoop ging Ajax in de tweede periode op zoek naar een doelpunt, maar het moest daarvoor wachten tot in de slotminuut. Luis Suarez werd in de zestien neergelegd en de Uruguayaan zette de strafschop zelf feilloos om. Verder dan een 2-2-gelijkspel geraakte Ajax niet meer, waardoor het zich tevreden moest stellen met de tweede plaats in de poule.