Juventus houdt tempo van Inter bij

Maarten Vandenabeele
| 4 reacties

Juventus deed wat nodig was om de spanning in de Serie A toch nog enigszins in stand te houden: de Bianconeri wonnen in Bergamo. Na acht overwinningen op rij verloor AS Roma. Napoli ging onderuit en verliest voeling met de top.

Juventus moest opnieuw afrekenen met een hele lijst geblesseerden en in de openingsfase had de Oude Dame het niet onder de markt met een vinnige thuisploeg. Gaandeweg kwam Juve beter in de wedstrijd en op het halfuur bediende Marchionni met een voorzet vanaf rechts Del Piero (foto), die de 0-1 tegen de netten tikte. 8 minuten later kopte Legrottaglie een hoekschop van zijn kapitein binnen, zodat Juve aan de rust op rozen zat: 0-2.
Atalanta kwam opgenaaid uit de kleedkamer en de ingevallen Vieri kopte de aansluitingstreffer al na 3 minuten binnen: 1-2. De thuisploeg ging op zoek naar meer, maar grote kansen bleven uit. Een tiental minuten voor affluiten nam Amauri alle twijfels weg: de clubtopscorer kopte de 1-3 voorbij Coppola.

Torino pakte een belangrijke driepunter tegen Napoli. Een doelpunt in de 53e minuut van Bianchi was voldoende voor de overwinning.

Fiorentina ging winnen bij Sampdoria en blijft meedoen bovenaan. Montolivo scoorde al na 18 minuten en dat bleek voldoende, want Samp verkwanselde de kansen en ook de counters van de Viola waren niet efficiënt genoeg: 0-1.

Na een mooie reeks overwinningen ging AS Roma onderuit in Catania. De Sicilianen liepen tot 3-0 uit: Baiocco zorgde voor 1-0 en daarna wist Morimoto voor en na de rust te scoren: 2-0 (foto) en 3-0. In de slotfase kwamen de Giallorossi nog sterk opzetten, maar verder dan tegentreffers van Vucinic en Menez kwamen ze niet: 3-2.

Vanden Borre speelde bijna de volledige wedstrijd met Genoa bij Chievo. Enkele minuten voor tijd werd hij vervangen en hij zag hoe Oliveira met een precies schot de buit toch nog binnenhaalde voor de Rossoblu: 0-1.

Lecce en Bologna konden niet scoren, al was de thuisploeg er enkele keren dicht bij: 0-0. Mudingayi speelde de volledige wedstrijd.

Ook Cagliari en Reggina hielden elkaar in evenwicht. Acquafresca bracht de thuisploeg al na 1 minuut op voorsprong, maar in de tweede helft kwamen de Amaranto langszij. Bianco raakte de bal in de zestien met de arm: hij kreeg zijn tweede gele kaart en Brienza schoot de elfmeter binnen, 1-1.

Gisteren al won Lazio van Palermo (1-0) en Inter haalde het in Siena (1-2). Vanavond sluiten Milan en Udinese de speeldag af.