Kort Primera Division: Sevilla gelijk, Barça wint

Philippe Crols
| 2 reacties

Op de zestiende speeldag in de Spaanse Primera Division heeft leider Barcelona zijn voorsprong kunnen uitbouwen. Het won de topper in Villarreal. Verder speelde Sevilla gelijk en was er winst voor Real Madrid.

Barça wint en loopt uit

Barcelona kwam in Villarreal net na de rust op achterstand na een goal van Cani. Al snel maakte Keita gelijk en iets over het uur scoorde Henry de goal van de overwinning. De Catalaanse trots heeft nu tien punten meer dan eerste achtervolger Sevilla. Dat geraakte in Mallorca niet verder dan 0-0.

Atletico Madrid en Valencia hebben een punt minder dan Sevilla. Valencia ging ten onder bij Real Madrid. Atletico Madrid won met 2-3 op bezoek bij Espanyol. Rodriguez nam twee van de drie bezoekende treffers voor zijn rekening. Real Madrid sluit de top-5 af met 29 punten, twaalf minder dan leider Barça.

Winst voor rode lantaarn
Onderaan boekte Osasuna een belangrijke zege. De rode lantaarn pakte een 5-2-zege tegen Getafe. Vijf verschillende spelers konden zich op het scorebord werken voor de thuisploeg. Soldado scoorde twee maal voor de bezoekers. Osasuna blijft wel laatste. Het heeft een punt minder dan Espanyol en Recreativo. Die laatste club verloor met 4-1 bij Deportivo La Coruna. Numancia boekte ook een belangrijke zege onderaan. Het won met 4-3 van Valladolid. Zes minuten voor tijd stond Numancia nog 1-3 achter. Brit scoorde in de laatste minuut de 4-3. Almeria verloor dan weer met het kleinste verschil van Gijon en blijft in degradatiegevaar verkeren. In de middenmoot deelden Santander en Malaga de punten: 1-1.