Standard haalt ook Benteke naar Sclessin

Mathias Dumarey
| 27 reacties
Standard haalt ook Benteke naar Sclessin

Standard Luik heeft Jos Vaessen, sterke man bij RC Genk, serieus doen trillen op zijn benen vlak voor oudejaar. Na Sinan Bolat hebben de Rouches ook Christian Benteke weggeplukt uit Limburg.

Na doelman Sinan Bolat heeft ook aanvaller Christian Benteke de overstap gemaakt naar landskampioen Standard Luik. De spits had in Genk nog een contract tot het einde van dit seizoen, maar het was al een tijdje bekend dat hij weigerde om bij te tekenen.

Benteke speelde eerder voor Standard, maar daar plukte Genk hem een paar jaar geleden weg. Hij is ook een Belgische jeugdinternational met Congolese roots. Van Genk-trainer Ronny Van Geneugden heeft hij dit seizoen nog niet zo vaak speelgelegenheid gekregen. Hij stond amper 98 minuten op het veld in de heenronde.

Standard betaalde bijna niets voor Benteke. Genk strijkt 150.000 euro op. Dat is evenveel als wat Standard een dag eerder voor Sinan Bolat betaalde. Op 2 januari zou de deal definitief afgerond worden. Een pikant detail is dat Benteke dezelfde zaakwaarnemer heeft als Bolat. Eerder had die man beide spelers bij de jeugd van Standard weggeplukt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties