Lincoln wil graag een Turk worden

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Lincoln wil graag een Turk worden

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Turkse nationale ploeg zou binnekort wel eens een nieuwe Braziliaan mogen verwelkomen. Lincoln, speler van Galatasaray maar in het verleden ook nog actief bij Schalke 04, zou graag de Turkse nationaliteit aannemen.

Lincoln maakte zijn voornemen om in de toekomst voor de Turkse nationale ploeg te kunnen voetballen bekend in een vraaggesprek. De middenvelder ziet in de toekomst geen kansen om ooit voor de Braziliaanse nationale ploeg te kunnen voetballen.

Lincoln ontpopte zich na een moeizame start bij Galatasaray tot één van de sterkhouders van het elftal. De 29-jarige speler is niet van plan om nog op een telefoontje van de Braziliaanse keuzeheer Carlos Dunga te wachten. "Ik wil graag de Turkse nationaliteit aannemen. Vroeger kwam dit nooit ter sprake omdat ik toen gewoon voor mijn eigen land wilde uitkomen. Daar denk ik nu niet meer aan. Ooit voor Brazilie spelen, is voor mij niet meer realistisch."

Als Lincoln voor de Turkse nationale ploeg zou spelen, dan zou hij de tweede genaturaliseerde Braziliaan zijn die daar niet in slaagt. De eerste was Marco Aurélio, nu bekend onder Mehmet Aurélio, die nu bij Betis Sevilla voetbalt maar daarvoor lang een sterkhouder was van Fenerbahçe SK. Mehmet Aurélio was afgelopen zomer ook met Turkije aanwezig op het EK 2008 waar het land de halve finale haalde.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties