Winteranalyse Standard: "Wie blijft en wie vertrekt nog?"

Winteranalyse Standard: "Wie blijft en wie vertrekt nog?"

Het nieuwe jaar is begonnen... de winterstop is nog bezig en de geruchten over transfers draaien op volle toeren. Het moment voor Voetbalkrant.com om een analyse te maken per ploeg van de heenronde. Vandaag staan Standard en Anderlecht op het programma.

* VERWACHTINGEN VOOR HET SEIZOEN
De Rouches staan voor het seizoen van de bevestiging. Succescoach Michel Preud'homme koos voor een nieuw avontuur bij Gent, terwijl topschutter Milan Jovanovic nog steeds aan het twijfelen is of hij zal vertrekken. Het valt dan ook af te wachten of het onder Bölöni even vlot zal gaan. Volgens ons zullen de Rouches er opnieuw in slagen om de landskampioen te worden.

* HEENRONDE

Standard begon zeer sterk aan het kampioenschap. Na vijf wedstrijden zonder nederlaag stond de topper tegen Anderlecht op het programma, maar ook toen hield de ploeg van Bölöni de drie punten thuis. Pas na acht speeldagen kende Standard een eerste uitschuiver. Cercle Brugge won met zware 4-1 cijfers. De Rouches wisten zich niet te herpakken want enkele speeldagen later werd ook de Waalse derby tegen Charleroi op eigen veld verloren: 1-2. Het einde van de heenronde kan best geslaagd genoemd worden. Op een uitschuiver tegen Zulte Waregem na bleef Standard op hoog niveau spelen. Club Brugge werd zelfs in eigen huis met 1-4 vernederd.

* TOPPER


Aan toppers geen gebrek bij Standard. Axel Witsel, Milan Jovanovic en Steven Defour speelden zowel in eigen land als in de Europese wedstrijden op zeer hoog niveau. Toch zijn er nog heel wat andere spelers die in aanmerking zouden komen. Ook de nieuwste aanwinst Wilfried Dalmat wist zonder problemen de stap naar een topclub te zetten.

* FLOPPER


Het enige waar Standard bang van moet zijn is de transferperiode. Wie blijft er en wie gaat er? Ook Standard-coach Bölöni liet eerder al weten dat de transferperiode het meest negatieve is van de heenronde. Kunnen de Rouches de kern dit seizoen nog bij elkaar houden? Toch moet men ook kunnen toegeven dat de transfer Leon Benko geen groot succes is geworden. De aanvaller kreeg één keer de kans om zich echt te bewijzen in de Beker Van België, maar bracht er toen niets van terecht.

* HOE MOET HET VERDER?

Niemand die het weet. Hoeveel spelers gaat Standard nog verliezen alvorens de eerste wedstrijd in de terugronde? Dante vertrok als eerste en momenteel enige, maar ook Defour, Witsel, Jovanovic zijn grof wild op de transfermarkt. Als Standard die spelers kan bijhouden zit een titel er zeker nog in. Maar wat als deze spelers vertrekken? Kan Standard het verlies van enkele toppers opvangen? De Rouches proberen dat alvast. Zo hebben ze heel wat spelers op het oog, maar wachten voorlopig nog even af. De Rouches wisten tijdens de transferperiode toch nog twee talenten aan te trekken van Racing Genk. Zowel Sinan Bolat als Christian Benteke ondertekenden een contract in Luik. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties