Analyse Haasje over achter Barcelona

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Haasje over achter Barcelona
Foto: © SC

Terwijl Barcelona geen steken laat vallen en elke week steviger in het leiderszadel zit, blijft de strijd om de tweede plaats wel uiterst boeiend. Dit weekend was het Valencia dat punten verloor en zo Sevilla en Real Madrid over zich ziet wippen.

Leider Barcelona moest op bezoek bij rode lantaarn Osasuna. Zoals wel vaker in dergelijke duels had de koploper het bijzonder moeilijk om de drie punten te behalen. Barcelona kwam kort voor de pauze op voorsprong via topschutter Eto'o, maar Osasuna maakte er dankzij Miguel Flaño en Pandiani 2-1 van en kon zo even dromen van een stunt. Met dank aan alweer Messi waren het echter toch de bezoekers die met de overwinning gingen lopen. Xavi tekende voor de gelijkmaker en de Argentijn zorgde met een schitterend doelpunt voor de beslissende 2-3.
 
In de topper van de speeldag ontving eerste achtervolger Valencia buur Villarreal. Na een vroege 2-0 voorsprong van een efficiënt spelende thuisploeg leek de wedstrijd al snel gespeeld. Villarreal gaf niet op en kwam zo terug tot 2-2, al kon het niet lang profiteren van die gelijke stand. Edu leek de wedstrijd opnieuw in het voordeel van Valencia te beslissen, maar een lichte penalty even later bezorgde Villarreal toch nog een punt.
 
Sevilla moest in een ander interessant duel op bezoek bij Deportivo, waarvan het eerder deze week al won in de heenmatch van de Copa del Rey. De Galiciërs leken met een voorsprong aan de rust en een man meer op weg naar revanche, maar Sevilla speelde zijn countertroeven perfect uit en kwam nog knap terug. Dankzij onder meer twee assists van Kanouté haalde Sevilla het met 1-3, een zege die goed is voor een gedeelde tweede plaats.
 
Real Madrid kreeg net als Barcelona een van de mindere goden uit deze competitie voorgeschoteld. De Koninklijke kende op verplaatsing weinig moeite met Mallorca. Robben etaleerde opnieuw zijn uitstekende vormpeil en bracht de bezoekers op een vroege voorsprong, die alles wat makkelijker maakte. Real pakte uiteindelijk een 0-3 zege en komt zo opnieuw op de tweede plaats, op liefst twaalf punten van rivaal Barcelona.
 
Atlético Madrid slaagde er niet in zich te herpakken na twee nederlagen. Op eigen veld gingen de rojiblancos zelfs opnieuw onderuit tegen Athletic Bilbao. De prestatie van Atlético was ronduit belabberd, met opnieuw de nodige kritiek aan het adres van Aguirre tot gevolg. Athletic pakte dan ook een verdiende zege in het Vicente Calderón en doet daarmee een goede zaak in het klassement. Atlético moet Vilarreal naast zich dulden op de vijfde stek.
 
Málaga is aan een goede reeks bezig en mocht op bezoek bij Real Betis, dat in een veel mindere vorm verkeert. De ploeg van Tapia ging dan ook niet onverwacht met de drie punten lopen, al had het daar wel een sterke prestatie van zijn doelman en wat scheidsrechterlijke hulp in de vorm van een twijfelachtige penalty en twee rode kaarten voor nodig. Zelfs met negen was de thuisploeg nog de betere en kreeg het de beste kansen, maar Málaga had het geluk en de efficiëntie aan zijn zijde en vindt zo aansluiting bij de subtop.
 
Na een knappe reeks is de goede vorm helemaal zoek bij Valladolid. Tegen Sporting Gijón, vorige week ook al te sterk in de beker, ging de ploeg van Mendilibar opnieuw onderuit. De Asturiërs pakten een verdiende zege tegen tien bezoekers en klimmen zo naar de negende plaats.
 
Numancia bouwt verder aan een sterke thuisreputatie. Na amper drie minuten stak Getafe-doelman Abbondanzieri de promovendus bovendien een handje toe met een duidelijke penaltyfout. Met tien man en een 1-0 achterstand probeerde Getafe het wel nog tegen Numancia, dat niet echt doordrukte. De thuisploeg haalde het echter met 2-0 en klimt zo naar de vijftiende stek, op amper één puntje van Getafe.
 
In de rechterkolom stonden nog twee andere duels op het programma. Geen van beide confrontaties leverde een winnaar op. In Santander eindigde het duel tussen Racing en Recreativo op 1-1 en in Barcelona kwamen Espanyol en Almería niet verder dan 2-2.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties