Meeuws: 'Gouden Schoen kleurt rood'

Nico Wieme
| 13 reacties
Meeuws: 'Gouden Schoen kleurt rood'
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Voor Walter Meeuws bestaat er geen discussie over het podium van de Gouden Schoen vanavond: volledig Standard. Dit heeft volgens de analist alles te maken met de titel die de club vorig seizoen behaalde en de Europese suprematie van deze jaargang.

Walter Meeuws voorspelt dat Standard vanavond het podium zal kleuren tijdens de uitreiking van de Gouden Schoen. “Mijn tierce is: Dieumerci Mbokani, Axel Witsel en Milan Jovanovic, in die volgorde. Dat is mijn persoonlijke voorkeur, maar het zal er toch niet ver naast zijn”, laat Meeuws weten aan Sporza Radio.
 
De ex-bondscoach gelooft niet dat een speler van Anderlecht zich tussen bovenvermeld drietal kan wringen. “Het kan dat Anderlecht in 2008 meer competitiepunten raapte, maar dat was vaak met voetbal dat niet verenigbaar was met het klassevoetbal dat je van Anderlecht verwacht.”
 
Wie ziet Meeuws verder in de top vijf eindigen? “Ook Club pakte wel punten, maar vooral met werkkracht. Club heeft veel te danken aan Stijn Stijnen. Die mag ook in de top vijf, net als Jan Polak van Anderlecht, die na moeilijke beginmaanden toch zijn waarde bewees.”
 
Waarom denkt Meeuws dat Mbokani (foto) de Schoen zal winnen? “Hij is een indrukwekkende spits en heeft echt geïmponeerd vorig jaar. Hij is ook een beetje een rare vogel, wat grillig en eigenzinnig, maar in alle belangrijke matchen heeft hij een belangrijke rol gespeeld voor Standard.”
 
De Gierlenaar kan zijn lofbetuigingen voor Mbokani niet onder stoelen of banken steken. “Hij is de compleetste spits en dreigt altijd. Hij is het diepste punt van Standard en daardoor de exponent van al die successen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties