De Camargo zorgt voor gerechtigheid

Steurbaut Kersten
| 10 reacties
De Camargo zorgt voor gerechtigheid

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard is de nieuwe leider in de Jupiler Pro League. De Rouches overklasten Westerlo, maar faalden voor doel. Igor De Camargo zorgde uiteindelijk voor gerechtigheid.

Standard had woensdagavond vijf spelers bij de eerste zes in het referendum van de Gouden Schoen. Bij Westerlo kreeg geen enkele speler een punt. Een te groot contrast voor de geleverde prestaties van de jongens van Jan Ceulemans, maar het grote verschil vertaalde zich wel op de grasmat in een uitverkocht Kuipke.
 
Standard dicteerde van bij het begin de wet. Met vlotte combinaties speelde de landskampioen Westerlo, dat een sterke thuisreputatie geniet, volledig uit verband. Standard creëerde voldoende kansen om al voor de rust de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen, maar de Rouches faalden voor doel.
 
Igor De Camargo stuurde in de openingsminuten knap Milan Jovanovic richting doel, maar de Serviër schoot op de vuisten van Yves De Winter. De Braziliaanse Belg besloot een wenkende kans naast.
 
Dieumerci Mbokani reageerde gefrustreerd op zijn zesde plaats in de Gouden Schoen en zou de persjongens hun ongelijk bewijzen op het veld. De Congolees toonde zich echter voor doel minder spraakzaam dan in de kranten. Een eerste poging werd nog gestuit door de linkervoet van De Winter. Een tweede en derde mogelijkheid gingen over.
 
Kersvers Gouden Schoen Axel Witsel trad aan met … gouden schoentjes, maar ook de 20-jarige middenvelder faalde voor doel. Hij knalde een listige doorsteekpass van Mbokani op De Winter.
 
Westerlo prees zich gelukkig dat het nog 0-0 stond en niet 0-3. Toch kende ook Standard enige meeval. Oguchi Onyewu haalde net buiten de zestien de doorgebroken Jaime Ruiz neer, maar werd niet bestraft. De Amerikaan ontsnapte aan rood.
 
De Rouches zetten na rust hun kermis aan gemiste kansen verder. Jovanovic omspeelde De Winter, maar Wouter Corstjens ontnam Jova een bijna gemaakt doelpunt. Het vizier van De Camargo stond slecht gericht. Alleen voor doel trapte hij onbegrijpelijk hoog over.
 
Westerlo rook zijn kans en stak voor het eerst de neus aan het venster. Niet dat de blauw-gele armada van Ceulemans niet wilde voetballen. Integendeel. Standard was gewoon een maatje te groot. Ruiz kreeg twee uitstekende kansen, maar besloot telkens naast. Tussendoor haalde Tomislaw Mikulic een poging van Moses Adams van de lijn.
 
De wedstrijd leek af te stevenen op een brilscore - Mbokani knikte een te korte terugspeelbal van Van Hout nog naast, maar De Camargo zorgde in de slotfase met een harde knal toch voor gerechtigheid. Jovanovic behield het overzicht en bood zijn ploegmaat zijn vijfde treffer van het seizoen aan.
 
Wouter Scheelen trapte in de extra tijd een vrije trap nog nipt naast, maar de zege van de Luikenaars kwam niet meer in gevaar. Standard neemt in het klassement de leiding over van Anderlecht, dat nog wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties