Analyse Real steviger tweede na ongenaakbaar Barça

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Real steviger tweede na ongenaakbaar Barça
Foto: © SC

Barcelona blijft ongenaakbaar in de eigen competitie. Numancia, de enige ploeg die in de heenronde kon winnen van Barça, ging in Camp Nou met 4-1 onderuit. Van de achtervolgers kon alleen Real Madrid de drie punten pakken.

Numancia was in de heenronde de enige ploeg die won van Barcelona en die bovendien geen goal had geïncasseerd tegen de doelpuntenmachine. Met een sterk defensieve tactiek hielden de bezoekers die prestatie nog iets meer dan een helft vol in Camp Nou. De ploeg uit Soria zag voor de rust zelfs een doelpunt onterecht afgekeurd worden, maar moest na de pauze toch buigen voor de ploeg van Guardiola. Met Messi opnieuw in een hoofdrol haalde de thuisploeg het nog met 4-1. Topschutter Eto'o pikte ook opnieuw een doelpuntje mee.

Real Madrid ontving thuis Deportivo La Coruña, dat het dit seizoen behoorlijk goed doet en altijd wat meer kan tegen de toppers. De Koninklijke was voor de pauze duidelijk de betere en kwam verdiend op voorsprong via Raúl, maar liet in de tweede helft niet veel meer zien en kwam in de slotfase nog goed weg bij enkele uitstekende kansen voor Depor. Robben etaleerde opnieuw zijn grote vorm en hielp Real zo mee aan een vijfde zege op rij.
 
Sevilla, dat de tweede plaats voor deze speeldag nog deelde met Real, liet het op eigen terrein afweten. Racing Santander ging, ondanks een numerieke minderheid na de uitsluiting van Serrano iets na het halfuur, met de drie punten lopen. Zelfs met vier aanvallers vond Sevilla de weg naar de netten niet, terwijl Zigic en César Navas zich wel trefzeker toonden. De boomlange Racing-spits bewees dus alweer zijn waarde voor zijn team, dat verder opschuift richting subtop.
 
Villarreal blijft op de sukkel. Thuis tegen rode lantaarn Osasuna kwam El Submarino Amarillo niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het zag er nochtans goed uit voor de ploeg van Pellegrini na de openingstreffer van Rossi, maar Villarreal vergat de voorsprong verder uit te bouwen. Na een defensieve blunder gaven Senna en co nog twee punten uit handen, waardoor ze alweer een kans missen om te profiteren van het puntenverlies van de concurrenten.
 
De buren uit Valencia deden het nog slechter op bezoek bij Real Mallorca. Emery en zijn ploeg lijken vooral hun zinnen te willen zetten op de bekercompetitie en de coach voerde heel wat wissels in de basiself door. Zijn team draaide dan ook niet op niveau en mede door blunders van doelman en defensie kon Mallorca de wedstrijd al in één helft beslissen. Jurado was de absolute uitblinker en had bij elk van de drie doelpunten, die overigens allemaal werden betwist door Valencia, zijn inbreng (twee keer als afwerker, één keer door het uitlokken van een onterechte penalty). Vicente milderde nog na de pauze, maar Valencia verloor wel drie punten op de Balearen.
 
Málaga en Atlético Madrid deelden voor deze speeldag de zesde plaats en dat blijft ook na hun onderlinge confrontatie het geval. De Andalusiërs konden dus geen revanche nemen voor de zware pandoering uit de heenmatch en kwamen thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Atlético speelde al iets beter dan de voorbije wedstrijden, maar wacht nog altijd op zijn eerste zege in 2009.
 
Athletic Bilbao, een van de ploegen in vorm, moest op bezoek bij Almería. De Basken konden geen vervolg breien aan hun uitstekende reeks, mede door de vele wissels die coach Caparros doorvoerde met het oog op de beker. Het was Almería dat dankzij twee goals voor de pauze de zege naar zich toe trok. Athletic kwam niet meer verder dan de aansluitinstreffer en is nog net tiende.
 
Getafe had al vier wedstrijden na elkaar verloren en moest dus absoluut nog eens winnen tegen Sporting Gijón. De supporters, nooit talrijk aanwezig in het zuiden van Madrid, lieten het afweten, maar misten een demonstratie van hun herboren team. Getafe speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen en Soldado, vroeg ingevallen, werd met drie treffers de held van de match. Sporting zat met de gedachten bij de beker en kwam er niet aan te pas. Beide teams zijn nu gedeeld elfde.
 
Net als bij Getafe hing bij Valladolid en Espanyol een crisissfeer in de aanloop naar dit weekend en in de onderlinge confrontatie kregen beide teams de kans hier iets aan te veranderen. De pucelanos waren op eigen veld duidelijk de betere, maar botsten op een sterke doelman Kameni. Een treffer van Sergio Sanchez volstond zo voor een punt voor de Catalanen, die in tegenstelling tot de thuisploeg amper kansen creëerden.
 
In Huelva stond de Andalusische derby tussen Recreativo en Real Betis op het programma. De bezoekers uit Sevilla wonnen nog nooit in de kuststad en daar kwam ook nu geen verandering in. Een slap Betis leek vooraf al te berusten in de onmogelijkheid om de zege te pakken en de thuisploeg haalde het dan ook verdiend met het kleinste verschil. Recre bouwt verder aan zijn opmars weg van de degradatiezone, die Betis dan weer angstwekkend dichtbij ziet komen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties