Analyse Antwerpse tweede provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse tweede provinciale

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de tweede provinciale was het geen al te goed weekend voor de leiders. In de B-reeks moest Ranst zijn eerste plaats zelfs afgeven. In de A-reeks viel de schade voor leider Zandvliet globaal gezien nog mee.

Tweede provinciale A:

Zandvliet speelt gelijk, maar schade valt mee


Leider Zandvliet kwam op speeldag 19 niet verder dan een 2-2-gelijkspel in eigen huis tegen Gooreind. Gelukkig voor de nummer één deden de concurrenten het ook niet al te best. Walem speelde bijvoorbeeld ook gelijk (0-0 tegen Brasschaat) en Bonheiden verloor zelfs. Heikant ging met 1-2 winnen te Bonheiden en wipt over die club naar de tweede plaats. Heikant heeft wel nog zeven punten minder dan de leider. SC Merksem miste opnieuw de kans om aan te sluiten met kopgroep. Het verloor op eigen veld van Rapid Leest dat Merksem bijbeent op de vijfde stek.

Schriek deelt rode lantaarn

Schriek won afgelopen weekend met 2-0 van Wavria en is niet langer alleen laatste. Het deelt die positie met Brasschaat. Tisselt en Wilrijk ontsnapten aan de laatste plaats, want zij wonnen hun wedstrijd. Tisselt boekte een 2-5-zege te Wildert terwijl Wilrijk aan een goal genoeg had om de drie punten mee te nemen uit Mariekerke.

Ten slotte was er ook nog de derby tussen Mariaburg en Kaart. De bezoekers wonnen met 0-2 en komen nu op de achtste plek terecht. Het heeft twee punten minder dan buur Mariaburg.


Tweede provinciale B:

Ranst moet leidersplaats aan Balen laten

Ranst is niet langer leider in tweede B. Het verloor op het veld van subtopper AC Olen met 2-1. Vosselaar, de tweede in de stand, kon daar niet optimaal van profiteren. Het speelde gelijk op het veld van RH Spiortief en blijft daardoor steken op twee punten van  Ranst. Balen profiteerde wel maximaal. Het haalde het op bezoek bij Nijlen met 1-4 en heeft nu een puntje meer dan Ranst. Merksplas sluit de top-4 af. Het boekte een 2-1-zege tegen Oud Turnhout. Aangezien de kloof met de vijfde, OG Vorselaar, zes punten bedraagt, lijkt de titel naar een van de ploegen van de huidige top-4 te gaan.

Antonia is springlevend

Antonia leek na pakweg tien speeldagen dood en begraven, maar na negentien speeldagen lijkt de club goed op weg om zich voor het tweede jaar op rij op opmerkelijke wijze te redden in tweede. Het won afgelopen weekend met het kleinste verschil bij concurrent Sint Jozef. Antonia is nu dertiende en heeft vier punten meer dan rode lantaarn Oud Turnhout. Sint Jozef en Rauw hebben negentien punten, eentje minder dan Antonia. Rauw won afgelopen weekend met 3-1 van Linda Olen en deed dus een goede zaak.

Ten slotte noteerden we ook nog een zege voor OG Vorselaar tegen Ezaart en zagen we Poppel - Zwaneven op een gelijkspel eindigen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties