Helleputte: "Lijnrechter was al tijdje blind"

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Helleputte: "Lijnrechter was al tijdje blind"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liersetrainer Herman Helleputte was niet te spreken over de prestatie van scheidsrechter Luc Wouters. De foute beslissingen zinderden nog hard na.

“Een zuiver doelpunt is niet toegekend”, aldus Helleputte. “Wanneer de bal van een tegenstrever komt, is het volgens mij geen buitenspel. En er was ook geen fout aan vooraf gegaan. Als die lijnrechter al een tijdje stond te zwaaien (zoals Regi Van Acker beweert, nvdr), dan is hij ook al een tijdje blind. 1-0 of 1-1, dat is een hemelsbreed verschil.”
 
Helleputte werd na het afgekeurde doelpunt naar de tribune gestuurd. “Ik was boos”, geeft hij toe. “Voor de rust had ik me ook al eens boos gemaakt omdat een speler van Mechelen zijn bal op de hand legde en ons een kans op een snelle tegenaanval ontnam. Ze zaten in de tweede helft gewoon te wachten om mij naar de tribune te sturen.”
 
De oefenmeester was wel niet blind voor de gemiste kansen. “Lierse was veruit de betere ploeg en we creëeerden voldoende kansen om te scoren. We moeten onszelf verwijten dat we dat niet gedaan hebben.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties