Spelers veroordelen schaatspiste van Het Kiel

Steurbaut Kersten
| 14 reacties
Spelers veroordelen schaatspiste van Het Kiel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Spelers gleden weg. Silvio Proto en Mozes Adams wisselden tijdens de wedstrijd van schoeisel. De grasmat in het Olympisch Stadion was omgetoverd tot een schaatspiste. “Deze wedstrijd mag nooit doorgaan”, vindt Nico Van Kerckhoven.

De discussies over kerstvoetbal volgend seizoen zullen na dit weekend weer hoog oplaaien. De voetbalvelden werden her en der omgetoverd tot schaatspistes, wat attractief voetbal onmogelijk maakt.
 
“Ik ga Herman Wijnants vragen om enkele zaalvoetballers aan trekken”, klinkt het zuur bij Van Kerckhoven. “Dan kan hij die volgend jaar tijdens de winter opstellen. Het is nog maar eens bewezen dat het idee van kerstvoetbal belachelijk is. Dit was geen wedstrijd waarvoor de supporters naar het stadion komen. Er zullen volgend jaar nog serieuze ogen getrokken worden.”
 
Van Kerckhoven werd bijgetreden door ploegmaat Yves De Winter. “Ik ondervond weinig hinder, maar had dan ook weinig werk”, aldus de doelman. “Maar heb je gezien hoe ik moest uittrappen. Dat was gewoon staan en proberen je voet tegen de bal te zetten. Het was puur ijs. Alles schuift er op weg. Aan de andere kant lag Proto zeker 10 keer tegen de grond.”
 
Een zelfde verhaal bij de spelers van Germinal Beerschot. “Mijn knieën doen nog pijn. Zo’n veld is niet goed voor de enkels, knieën en rug. Ik ben tegen wintervoetbal. Op deze manier kan je niet spelen. Ze moeten iets doen aan die velden.”
 
“Voor zwaardere spelers is het zeker een nadeel”, klinkt het bij Ederson. “Het is heel moeilijk om te versnellen en te stoppen. In Brazilië regent het wel, maar dit heb ik nog niet meegemaakt.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties