Top drie wint en loopt uit

Anthony Van der Planken
| 5 reacties

De top drie heeft zaterdagavond geen steken laten vallen. Zowel Anderlecht, Club Brugge als Standard wonnen, en lopen zo uit op de achtervolgers.

Na zes nederlagen in zeven wedstrijden kon het Club Brugge van Jacky Mathijssen zich geen nieuwe afgang veroorloven. Thuis tegen Tubeke moest er absoluut gewonnen geworden, en dat gebeurde ook. Blauw-zwart speelde een slappe eerste helft, maar kwam op slag van rust wel 1-0 voor via Daniel Chavez. In een veel betere tweede helft brachten Nabil Dirar en Koen Daerden Club op 3-0, in de slotfase milderde Sorokin nog tot 3-1.

Blauw-zwart kreeg wel minder goed nieuws uit Kortrijk, waar Anderlecht een einde maakte aan de ellelange reeks zonder thuisnederlaag van de de jongens van Hein Vanhaezebrouck. Kortrijk kwam wel verdiend 1-0 voor via Sven Kums, maar in een sterke tweede helft zetten Vlcek, Juhasz en Boussoufa met elk een doelpunt toch nog orde op zaken.

Ook Standard won, thuis van Roeselare. Het werd 3-0 na treffers van Jovanovic, Witsel en Benko.

Zo loopt de top drie verder uit op de eerste achtervolgers. Westerlo verloor eerder op de avond al op het veld van Germinal Beerschot, en Cercle Brugge liet dure punten op het veld van Bergen. Iachtchouk bracht Cercle wel 0-1 voor, maar in de tweede helft zorgde Oris toch nog voor een gelijkspel.
De top drie kan morgen wel nog gezelschap krijgen van Genk, dat naar Lokeren trekt.

Dender zorgde voor een kleine stunt op het veld van Moeskroen. Het ging er met 0-2 winnen dankzij treffers van Destorme en Aganovic. Dat is slecht nieuws voor KV Mechelen, dat op het veld van Zulte Waregem vrede moest nemen met een 1-1 gelijkspel. Van Dessel bracht KV wel op voorsprong, maar Leye stelde niet veel later van op de stip gelijk.