Gambia gaat contract van Put verlengen tot 2012

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Gambia gaat contract van Put verlengen tot 2012
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij de Belgische voetbalbond (KBVB) zullen ze het niet graag horen, maar Paul Put (foto) zou in Gambia kunnen rekenen op een contractverlenging als bondscoach tot 2012. De KBVB wil nog altijd dat de ex-trainer van Lierse SK wereldwijd geschorst wordt.

Paul Put is er als bondscoach dan wel niet in geslaagd om Gambia naar de laatste kwalificatieronde voor het WK in de Afrikaanse zone te loodsen, het land presteerde wel boven verwachtingen en deed tot de laatste speeldag mee om door te stoten.

"Hij slaagde er niet in om ons te plaatsen voor het WK 2010, maar desondanks heeft hij hier toch goed werk geleverd. Hij verdient een nieuwe kans en voortaan zal hij ook de Olympische ploeg trainen", liet de voorzitter van de Gambiaanse voetbalbond weten.

In België mag Paul Put niet aan de slag als oefenmeester. Naar aanleiding van de omkoopaffaire rond de gokchinees Zheyun Ye werd hij drie jaar geschorst. Bij de Belgische voetbalbond willen ze graag dat hij ook wereldwijd voor die termijn geschorst wordt.

"We zullen een nieuwe brief schrijven naar de FIFA (de wereldvoetbalbond, nvdr) met de vraag om actie te ondernemen. Het was niet de bedoeling dat hij voort zou coachen", aldus de Belgische bondsvoorzitter François De Keersmaecker in de krant HNB.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties