Pluisje en Argentinië behalen knappe zege

Jeroen Pyl
| 1 reacties

Het Argentinië van Diego Maradona heeft Frankrijk een ferme tik toegediend in eigen huis. Messi en co kregen het Stade Vélodrome in Marseille muisstil door doelpunten van Jonas Gutierrez en El Pulga zelf.

In een evenwichtige eerste helft van het prestigieuze duel bleven de kansen aan beide zijden beperkt. Nicolas Anelka mocht na een half uur spelen alleen op Carrizo afgaan, maar de Lazio-doelman toonde zijn waarde. Tien minuten later was het aan de overkant wel raak. Sergio Aguëro, Maradona’s schoonzoon, schakelde na een lange sprint Mèxes uit en zwiepte de bal tot bij Jonas Gutierrez aan de tweede paal. De middenvelder van Newcastle United liet Sagna simpel staan en schoot in de korte hoek voorbij Mandanda.
Frankrijk was in de tweede helft niet bij machte om iets aan de achterstand te doen. Onder leiding van alweer een sterke Lionel Messi hield Argentinië vrij eenvoudig stand. Na een fantastische counter en een zoveelste klasseflits schoot het Catalaanse goudhaantje in het slot van de wedstrijd de 0-2 eindstand op het bord.