Sint-Truiden en Lierse winnen

viki meeuwis
| 7 reacties

In de tweede klasse stond vanavond de 26e speeldag op het programma. Het was vooral uitkijken naar de resultaten van STVV en Lierse.

Beveren kende weinig moeite met UR Namur, dat met 2-0 voor de bijl ging. Het eerste doelpunt viel in de twaalfde minuut na een voorzet van Martens die door Mulisa in doel werd gekopt. De tweede goal viel in de slotfase, waarbij het weer Martens was die Mulisa bediende.

Sint-Truiden ontving KV Oostende thuis en wist de kustploeg met 1-0 opzij te zetten. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel net voor de rust en werd door Sidibe gescoord.

In de match Lierse - Tienen vielen maar liefst vijf doelpunten. Radzinski opende de score in de 25e minuut. Net voor rust kwamen de Pallieters nog op een 2-0 voorsprong door een goal van Buyens. Twintig minuten na de rust kon Radzinski er 3-0 van maken. Na een tegenprik van Tienen en een wat rommelige fase werd het zelfs nog 4-1 via Cavens.

STVV behoudt dus de leiding met 52 punten, twee meer dan Lierse.

De andere uitslagen van vanavond :

Excelsior Virton - FC Liège: 1-2
KSK Ronse - Doornik: 1-0
Olympic Charleroi - VW Hamme: 0-2

De wedstrijden KVSK United - Deinze en Eupen - RS Waasland Eupen werden uitgesteld. (AN)