De Padt steunt projecten rond sfeer en veiligheid

Mathias Dumarey
| 10 reacties
De Padt steunt projecten rond sfeer en veiligheid

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft om en bij de honderdduizend euro uitgetrokken om clubs te steunen die projecten indienen die de sfeer en veiligheid in en om stadions bevorderen. Germinal Beerschot krijgt het meeste geld.

Minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt vindt dat de projecten die door eerste- en tweedeklassers steeds beter worden uitgewerkt. "Nu geven we steun aan elf projecten terwijl er twee jaar terug nog maar zes projecten gesteund werden", aldus De Padt.

De Padt geeft enkele voorbeelden op Sporza. "Er zijn clubs die jongeren uit de wijk in dienst nemen, fans die een eigen toernooi organiseren, personen met een handicap worden thuis opgehaald en ga zo maar door." Al deze projecten dienen ook om de sociale cohesie te bevorderen.

Germinal Beerschot krijgt van het ministerie twintigduizend euro. Dat krijgt de Antwerpse club omdat het allochtone jongeren opleidt tot steward. De Padt vindt dat Germinal Beerschot op die manier een goede bijdrage levert aan het integreren van allochtone jongeren in de maatschappij.

In totaal zijn er zeven clubs die geld krijgen. Naast Germinal Beerschot zijn dat ook SC Charleroi, Club Brugge, RC Genk, Zulte Waregem en de tweedeklassers OH Leuven en Lierse SK. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties