Rangnick neemt eigen spelers onder vuur

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Rangnick neemt eigen spelers onder vuur
Foto: © SC

Ralf Rangnick (foto), de oefenmeester van de Duitse seizoensrevelatie TSG Hoffenheim, heeft uitgehaald naar zijn spelers. Hij deed dat naar aanleiding van de zware thuisnederlaag afgelopen weekend tegen Bayer Leverkusen. Het werd toen 1-4.

Ralf Rangnick hekelt vooral de inzet van zijn ploeg. "Het kan niet zijn dat de spelers van de tegenstander zes kilometer meer lopen dan wij. Als een opponent dubbel zoveel overtredingen maakt als wij, dan zegt dat ook heel wat over onze agressiviteit", aldus de Hoffenheimtrainer in Kicker.

"We moeten weer terugkeren naar de basis. Onze successen zijn gebaseerd op ons loopvermogen en onze duelkracht zonder bal. Het moet onze tegenstanders weer pijn doen om tegen ons te spelen. Wanneer de jongens worden opgehemeld als popsterren, is het uiteindelijk niet meer dan logisch dat ze gaan denken dat ze kleine Ribéry's zijn. Nu moet het weer over voetbal gaan", vervolgt Rangnick.

TSG Hoffenheim staat momenteel op de tweede plaats in de Bundesliga. Het heeft maar één punt achterstand op lijstaanvoerder Hertha BSC. Uit de laatste vijf wedstrijden werden maar vijf punten behaald. Enkel tegen staartploeg Energie Cottbus kon er gewonnen worden. [MDN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties