Dufermont is opnieuw de redder van Moeskroen

Mathias Dumarey
| 10 reacties
Dufermont is opnieuw de redder van Moeskroen
Foto: © SC

Philippe Dufermont, de grote geldschieter van Excelsior Moeskroen, is nog maar eens de reddende engel voor de eersteklasser uit Henegouwen. De neef van voorzitter Jean-Pierre Dufermont heeft heel wat potentiële investeerders naar Moeskroen gelokt.

Philippe Dufermont (foto boven) heeft een reddingsplan klaar dat Moeskroen van het faillissement moet houden. De sterke man meldde dat hij de financiële put van één miljoen euro zal dichtkrijgen. "Na een vergadering met mogelijke sponsors en investeerders, is er concrete interesse gekomen. Moeskroen zal zeker overleven, maar de eisen van de licentie liggen hoger. Dat kan een probleem worden, maar we werken er hard aan", aldus de mecenas in LDH. Moeskroen zal voor volgend seizoen zijn budget ook terugschroeven van 8,9 miljoen euro naar 6 miljoen euro.

Enzo Scifo (foto rechts), de trainer van de Henegouwers, had nog een gesprek met Dufermont. Hij weet nu dat de geldschieter de club niet zal laten vallen. "De babbel heeft me gerustgesteld. Dufermont onderstreepte dat hij de club zeker niet in de steek zal laten. Hij zal  de spelers weldra ook toespreken. Op deze manier is er zeker nog een toekomst voor mij bij Moeskroen. Ik zal nooit vergeten dat ik hier de kans kreeg om mijn loopbaan als trainer weer op de rails te krijgen. Bij deze mag er ook een einde komen aan al die speculaties. Geruchten zorgen altijd voor onrust en dat is niet goed", besluit Scifo. (P)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties