Galatasaray neemt clublegende in dienst als coach

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Galatasaray neemt clublegende in dienst als coach

Galatasaray heeft niet lang moeten zoeken naar een nieuwe coach. Bülent Korkmaz volgt de vanmorgen ontslagen Duitser Michael Skibbe op bij Cim Bom. Die vloog eruit na de beschamende 2-5-nederlaag tegen de Turkse rode lantaarn Kocaelispor.

Bülent Korkmaz werd door Galatasaray geëngageerd als trainer tot het einde van volgend seizoen. De 40-jarige trainer is een absolute clublegende. De voormalige verdediger speelde maar liefst 630 wedstrijden voor de geelrode formatie uit Istanbul. In 2000 maakte hij ook deel uit van het team dat de UEFA-beker kon winnen ten koste van het Engelse Arsenal. Korkmaz speelde ook 102 wedstrijden voor de Turkse nationale ploeg. In 2005 hing hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen.

Korkmaz begon meteen aan een nieuw leven als trainer. Eerst was dat als assistent bij Gençlerbirligi en vervolgens deed hij als hoofdtrainer ervaring op bij Kayseri Erciyesspor en Bursaspor. Korkmaz krijgt net als zijn voorganger Michael Skibbe assistentie van de Duitse technisch directeur Karl-Heinz Feldkamp.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties