Analyse Antwerpse tweede provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse tweede provinciale
Foto: © SC

In de B-reeks hebben we zoals elke week een nieuwe leider. Merksplas voert voor minstens een weekje de rangschikking aan. In de A-reeks liet leider Zandvliet punten liggen.

Tweede A:

Leider ten onder

Leider Zandvliet heeft wat van zijn voorsprong moeten prijsgeven. Het verloor afgelopen weekend met het kleinste verschil op bezoek bij Mariaburg. Mariaburg is nu zamen met Bonheiden en Kaart derde op acht punten van de leider. Kaart boekte een kleine zege op bezoek bij Merksem terwijl Bonheiden de punten thuishield tegen Walem. Rapid Leest is echter de dichtste achtervolger van Zandvliet. Het volgt na de zege tegen Wavria op zes punten van de nummer één.

Rode lantaarn troeft Brasschaat af

Met Brasschaat gaat het van kwaad naar erger. Het verloor op bezoek bij rode lantaarn Schriek. Dat heeft nu evenveel punten als Brasschaat. SK Wilrijk en Wildert staan net als Mariekerke nog altijd in de gevarenzone. Mariekerke speelde gelijk tegen Gooreind terwijl Wildert en Heikant de punten deelden. SK Wilrijk verloor dan weer bij Tisselt.


Tweede B:

Balen geeft leidersplaats opnieuw af

In de B-reeks verandert de leiderspositie week na week van eigenaar. Vorige week profiteerde Balen nog van enkele uitschuivers, maar afgelopen weekend ging het zelf ten onder op bezoek bij Rauw. Merksplas won op bezoek bij subtopper Nijlen en is de nieuwe leider. Het telt twee punten meer dan Balen en Ranst. Dat laatste team geraakte trouwens niet verder dan een gelijkspel bij Vorselaar. Het liet dus de kans schieten om aan de leiding te komen. Vosselaar is de dichtste achtervolger van Merksplas na winst tegen Ezaart.

Degradeert Oud-Turnhout opnieuw?

Oud-Turnhout degradeerde vorig seizoen uit de eerste provinciale. De kans dat we dat team volgend seizoen terugzien in de derde provinciale, is niet gering. Afgelopen weekend ging het zwaar ten onder bij RH Sportief en bijgevolg blijft het laatste.

Nog onderaan boekte Sint Jozef een belangrijke zege tegen Zwaneven, de voorlaatste. Ook Poppel deed goede zaken door met 1-2 te winnen bij AC Olen. Linda Olen hield de punten dan weer thuis tegen Antonia. Dat team kan maar niet uit de probleemzone geraken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties