Ajax-Belgen tonen geen angst voor Leeuw van Vlaanderen

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Ajax-Belgen tonen geen angst voor Leeuw van Vlaanderen
Foto: © SC

De Belgen bij Ajax nemen het in de volgende ronde van de UEFA Cup op tegen een andere landgenoot. Eric Gerets probeert met Marseille een derde Nederlandse club uit Europa te kegelen.

Met de scalpen van PSV (vierde in de Champions League, nvdr) en Twente aan zijn riem bezorgt Gerets de Nederlandse voetbalfan grijze haren. In de volgende ronde van de UEFA Cup wacht Ajax. In Amsterdam zijn onze landgenoten echter niet bevreesd voor de passage van de Leeuw van Vlaanderen.
 
Speciale wedstrijd
 
“Ik kijk niet naar statistieken”, gooit Vertonghen de discussie in de prullenmand. “Het is wel tof om tegen een Belgische coach te spelen. Het zal een speciale wedstrijd worden want hij heeft toch een grote status in België.”
 
Ook Toby Alderweireld, die donderdag zijn Europees debuut maakte (lees meer) voor de Amsterdammers, is strijdvaardig. “Als Twente het Marseille moeilijk kan maken, moeten wij dat ook kunnen”, aldus de 19-jarige Antwerpenaar. “Met de instelling die we tegen Fiorentina getoond hebben, kunnen we van iedereen winnen.”
 
Strijd en passie
 
Vertonghen treedt zijn jonge ploegmaat bij. “Het was leuk om te merken dat we als een team gespeeld hebben. Er zat strijd en passie in de ploeg. Dat we tegen een kwalitatief sterke ploeg een voorsprong kunnen houden, geeft ons vertrouwen.” [MDN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties