Kan Roma titelstrijd heropenen?

Maarten Vandenabeele
| 4 reacties
Kan Roma titelstrijd heropenen?
Foto: © SC

Zondagavond krijgt Inter AS Roma op bezoek. De Romeinen moeten winnen om uitzicht te houden op de vierde plaats. Kunnen de Giallorossi de Nerazzurri verontrusten?

Beide ploegen komen met twijfels uit de Europese opdracht van dinsdag. Zowel Roma als Inter speelde geen te beste uitgangspositie bij elkaar en het had gerust nog wat erger kunnen zijn. Dit moeten ze echter voorlopig naast zich neerleggen, want de Serie A is aan zijn beslissende weken toe.
Op Samuel na is iedereen fit bij Inter. Na zijn matte prestatie tegen Manchester zou Muntari wel eens naast de ploeg kunnen belanden, ten voordele van Vieira (foto). Ook Cordoba start dit keer wellicht.
Bij Roma heeft Totti opnieuw last van een knieblessure, zijn aantreden komt ernstig in het gedrang. Naast Il Capitano ontbreken ook zeker Perrotta, Juan en Aquilani. Pizarro is ook onzeker, maar Vucinic en Menez zijn wel fit. Panucci bood eindelijk zijn excuses aan bij Spalletti voor zijn kritiek en lijkt daardoor kans te maken op een basisplaats.

Juventus ontvangt het zwalpende Napoli en moet absoluut winnen om nog enige hoop op de scudetto te mogen koesteren. Toch laat Ranieri wellicht een aantal basispionnen rusten. Trezeguet, Iaquinta, Giovinco en Grygera lijken te zullen starten, net als Marchionni, die de alweer geblesseerde Camoranesi vervangt.
Napoli, opnieuw de hele week in afzondering, kan geen beroep doen op Gargano. De Uruguayaanse middenvelder is geblesseerd. Ook Zalayeta is nog steeds out, net als doelman Iezzo. Op het middenveld neemt Datolo of Pazienza de vrijgekomen plaats in.

Met Sampdoria en Milan staan twee ploegen die hun wonden likken tegenover elkaar, na de Europese uitschakeling deze week. Thuisploeg Samp liet Palombo en Cassano aan de kant donderdag, maar tegen Milan zijn ze er zeker bij. Ook Pazzini, niet speelgerechtigd Europees, staat opnieuw in de ploeg.

Ancelotti, die de grond onder zijn voeten alsmaar heter voelt worden, mist naast Gattuso en Kakà nu ook Seedorf en Ambrosini, zodat de opties op het middenveld beperkt blijven. Daarom lijkt hij ook met 2 spitsen te zullen starten: Inzaghi en Pato.

Mudingayi gaat met Bologna op bezoek bij zijn ex-ploeg Lazio. Lazio focust zich vooral op de halve finale van de Coppa Italia tegen Juventus volgende week, zodat er misschien wel mogelijkheden zijn voor de Rossoblu.

Genoa trekt zonder Vanden Borre naar Siena. De ex-Anderlechtenaar ondervindt nog te veel last van de linkerkuit en haalt het wedstrijdblad niet.

De andere wedstrijden van de 26e speeldag:

Atalanta - Chievo
Palermo - Catania
Reggina - Fiorentina
Cagliari - Torino
Udinese - Lecce [MDN]



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties