Lambertz wil Cercle voor aanvang derby in ere herstellen

Nico Wieme
| 9 reacties
Lambertz wil Cercle voor aanvang derby in ere herstellen
Foto: © SC

Karl-Heinz Lambertz, de minister-president van de Duitstalige Gemeenschapsregering, zal zondagavond de aftrap van de Brugse derby geven. Ook andere hoogwaardigheidsbekleders worden in het Jan Breydelstadion verwacht.

Pol Van Den Driessche, woordvoerder van groen-zwart, verklaart de aanwezigheid van Karl-Heinz Lambertz. “Tijdens de Guldensporenviering, op 10 juli 2008 in het stadhuis, besloot Lambertz zijn toespraak met een lofbetuiging aan het adres van Club Brugge."
 
Lambertz ontlokte met deze uitspraak heel wat reacties bij het aanwezige publiek, onder wie ook veel Cerclefans. Ter compensatie beloofde de voormalige Koninklijke Bemiddelaar om aanwezig te zijn tijdens de eerstkomende derby die door Cercle georganiseerd wordt.
 
Zijn aanwezigheid past ook in een campagne van de regering van de Duitstalige Gemeenschap om de sympathieke troeven van de regio beter bekend te maken in de rest van het land. Zo kregen onder andere alle Vlaamse scholen een brochure in de bus om onze zogenaamde Oostkantons te promoten bij hun leerlingen.
 
Niet alleen Lambertz zal present tekenen tijdens de Brugse strijd. Ook heel wat parlementsleden, burgemeesters en schepenen zakken zondag naar het Jan Breydelstadion af, onder hen ook ex-premier Yves Leterme. (KS)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties