De winterstop zal volgend jaar 16 dagen duren

Mathias Dumarey
| 7 reacties
De winterstop zal volgend jaar 16 dagen duren
Foto: © SC

De Pro League heeft gisteren beslist om de competitie 2009-2010 te laten beginnen op 1 augustus en te laten eindigen op 14 maart. De winterstop zou zestien dagen duren. Op 9 mei zouden we na de play-offs de nieuwe kampioen kennen.

Op 22 november 2009 zou de heenronde er al op zitten en meteen erna begint de terugronde. Na de reguliere competitie die eindigt op 14 maart, volgt er tien dagen rust. Die volgen op vraag van de ordediensten om zich beter te kunnen voorbereiden op de play-offs.

De laatste speeldag in 2009 is op 30 december. Daarna volgt een kleine winterstop tot 15 januari. Het kerstvoetbal is dus een feit. Er wordt naar Engelse traditie ook gevoetbald op Boxing Day, tweede kerstdag.

De Supercup, de wedstrijd tussen de winnaar van het kampioenschap en de bekerwinnaar, wordt gespeeld op 26 juli. Dat is een week voor de start van de competitie. De bekerfinale wordt gespeeld op 15 mei. De wereldvoetbalbond FIFA had gevraagd om alles zo snel mogelijk af te werken want in juni wordt dan het WK in Zuid-Afrika gespeeld.

Belangrijk is ook dat er vanaf volgend seizoen in de hoogste klasse geen testwedstrijden meer worden gespeeld als twee clubs hetzelfde puntenaantal en hetzelfde aantal gewonnen wedstrijden hebben. Voortaan zal eerst gekeken worden in die volgorde naar het aantal zeges en vervolgens het doelsaldo, het aantal gemaakte doelpunten, punten op verplaatsing en de doelpunten op verplaatsing. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties