De Smet: 'Nu kan er gepraat worden met Club'

Nico Wieme
| 45 reacties
De Smet: 'Nu kan er gepraat worden met Club'
Foto: © SC

De voorbije uren bereikte Voetbalkrant het gerucht dat Stijn De Smet voor drie jaar zou getekend hebben bij Club Brugge. Iets wat door zijn coach Glen De Boeck vlak voor en onmiddellijk na de derby bekrachtigd werd. De Smet zelf houdt zich op de vlakte.

Glen De Boeck bond voor aanvang van de derby tegen Club Brugge de kat de bel aan door te beweren dat Stijn De Smet al een akkoord heeft met de buren. Achteraf kwam de Cerclecoach daar nog even op terug.
 
“Ik wil duidelijkheid in deze zaak”, eiste Glen De Boeck een krachtig antwoord van zijn bestuur op de vraag of Stijn De Smet nu al dan niet naar Club Brugge trekt. “Er zijn voor dit seizoen afspraken gemaakt met Stijn. Hij zou nog één jaar bij ons spelen en daarna zouden we wel zien of er iets interessants uit de bus valt.”
 
“Ik hoor nu van alle kanten dat hij een akkoord heeft met Club. Ik herhaal het omdat het zo belangrijk is: zorg ervoor dat alle partijen duidelijkheid hebben. Dat was bij de overgang van Tom De Sutter naar Anderlecht ook het geval. Zo weet iedereen waar hij aan toe is.”
 
“Vanuit het Cerclebestuur zegt men dat De Smet nog niet van Club is en ook bij de buren zelf ontkennen ze in alle toonaarden, maar ik geloof dat niet. Let op, ik gun Stijn een transfer naar de blauw-zwart. Als een speler daar beter kan van worden, dan moet hij vertrekken. Ik heb daar geen enkel probleem mee”, besloot De Boeck.
 
Wij vroegen De Smet zelf hoe de vork nu aan de steel zit. “Ik alleen weet of ik naar Club ga. We zien dat wel op het einde van het seizoen”, hield de aanvallende middenvelder eerst nog de boot af.
 
Na enig aandringen wou De Smet toch wel iets meer kwijt. “Kijk, nu de derby voorbij is, kan er gepraat worden. We moeten echter met drie partijen (Cercle, Club en De Smet, red.) tot een akkoord komen. Momenteel concentreer ik mij volledig op groen-zwart.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties