Analyse HBSC neemt afstand van de rest

Philippe Crols
| 1 reacties
HBSC neemt afstand van de rest
Foto: © SC

Hertha BSC heeft afgelopen weekend een goede zaak gedaan. De hoofdstedelingen wonnen en namen bijgevolg afstand van de dichtste achtervolgers. Onderaan heeft Borussia Mönchengladbach de rode lantaarn doorgegeven.

HBSC blijft verrassen

Dankzij drie goals van Andrey Voronin (foto) won Hertha BSC op beozek bij Energie Cottbus. Bijgevolg wisten de troepen van trainer Lucien Favre dat ze zeker aan de leiding zouden blijven staan. Ook na volgend weekend zal HBSC op de eerste plaats prijken, want het verschil tussen de leider en de vier achtervolgers bedraagt vier punten.

Bayern München, Hoffenheim, Wolfsburg en Hamburg zijn vier teams die de tweede plaats delen. Landskampioen Bayern kwam tegen Hannover op achterstand, maar won nog ruim en wendde op die manier een crisis af. Ook Wolfsburg won, maar dat ging niet van een leien dakje tegen Karlsruhe, de nieuwe rode lantaarn. Het was opnieuw Edin Dzeko die voor de verlossende treffer zorgde.

Hoffenheim en Hamburg verspeelden dan weer punten. Boubacar Sanogo trapte namens Hoffenheim tot drie maal toe tegen de paal tegen Werder Bremen, maar het bleef 0-0. HSV ging dan weer met de billen bloot bij Borussia Mönchengladbach, dat op zijn beurt wegkomt van de laatste plaats.

Schalke wint, crisis blijft

Schalke 04 won afgelopen weekend dan wel met het kleinste verschil van Köln, maar de crisis blijft aanwezig in Gelsenkirchen. Dat lieten de supporters na afloop van de wedstrijd duidelijk merken. Schalke staat momenteel wel slechts vijf punten achter op de nummers twee. Die andere club uit het Ruhrgebied, Borussia Dortmund, verloor. VfB Stuttgart was te sterk en rukt op naar de zesde plaats op drie punten van de tweede stek.

Leverkusen miste afgelopen weekend de kans om naast Stuttgart op die zesde plaats te blijven. Het verloor thuis twee dure punten tegen Bochum. Ten slotte deelden Frankfurt en Bielefeld de punten in een degradatiewedstrijd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties