Analyse Grote stap naar titel

Maarten Vandenabeele
| 5 reacties
Grote stap naar titel
Foto: © SC

Op de voorbije speeldag heeft Inter fundamentele stap gezet richting scudetto. Als eerste gingen de Nerazzurri dit seizoen winnen bij Genoa. Inter betaalde wel een zware prijs voor de overwinning.

Materazzi en Burdisso moesten al in de eerste helft met blessures naar de kant. Zo bleven er geen centrale verdedigers over voor Mourinho, die noodgedwongen Cambiasso een rij achteruit haalde. Die had enkele minuten aanpassing nodig, maar daarna trok de Argentijn behoorlijk zijn streng. Beide verdedigers zijn even out en zullen zeker gemist worden, al werd dat dit weekend zonder problemen opgelost. Voorin deden Ibrahimovic en Balotelli (foto) de rest, al moet het gezegd dat bij de 0-2 van Balotelli de bal de doellijn niet helemaal overschreed. Mourinho wou er niet op reageren omdat hij "het niet goed had gezien" en zo kreeg de Portugees, wellicht niet voor het laatst, zijn zelf gelanceerde boomerang in zijn gezicht terug.

De voorbije week werd namelijk beheerst door de gevolgen van Mourinho's persbabbel, waarbij hij niets of niemand ontzag en iedereen tegen zich in het harnas joeg. Gelukkig pakte Inter de overwinning, want Mourinho is zich stilaan onmogelijk aan het maken in Italië. De man verwijt zijn collega's te veel interviews te geven, maar hij zoekt zelf nadrukkelijk de polemiek en daaraan gekoppelde aandacht op. Hij daagt iedereen uit en is dan verontwaardigd dat hij soms de wind van voren krijgt ...

Dat kan nog allemaal met de mantel der liefde worden bedekt en gecatalogeerd worden onder zijn 'excentrieke persoonlijkheid', maar toen hij Juventus er zonder veel omwegen van beschuldigde de scheidsrechters mee te hebben, begaf hij zich op heel glad ijs. Statistieken, die alle sportkranten in Italië bijhouden en waarin een virtueel klassement wordt opgesteld, waarbij rekening wordt gehouden met onterecht gekregen strafschoppen, fouten bij doelpunten en goals uit buitenspel toonden echter een heel ander beeld. Inter blijkt daarbij de meest bevoordeelde ploeg, voor ... Chievo. In dat virtuele klassement staat Milan trouwens eerste, voor Fiorentina, Juve en Inter. Uiteraard valt ook daar veel commentaar op te geven en is dat zeker niet dé waarheid, maar het toont wel aan dat Mourinho (foto) toch beter wat oplet met zijn uitspraken. Het Inter-bestuur wou zijn coach geen officiële vermaning geven, maar ze kunnen toch niet gelukkig zijn geweest met het stof dat zijn uitspraken deed opwaaien. Naar verluidt waren heel wat Inter-spelers ook niet gediend met de botte uitlatingen van The Special One. Ook verstandige spelers als Buffon en Maldini staken hun misprijzen niet onder stoelen of banken.

In elk geval, zijn team reageerde zoals het hoort: op het veld. Er was weer een sublieme Julio Cesar nodig, maar winnen in Genoa is sowieso een ijzersterke prestatie en het is weer een opdracht volbracht. De mogelijkheden voor de concurrenten om dichterbij te komen verminderen steeds en de marge, 7 punten, is nog steeds meer dan ruim.

Juventus, eigenlijk nog de enige uitdager van Inter, kreeg bovendien een harde klap te verwerken. Na een seizoen vol blessureleed komt daar nu een gebroken voetbeentje van Sissoko bij. Sinds zijn transfer, halverwege vorig seizoen, is hij een belangrijke pilaar in Ranieri's bouwwerk geworden. De Malinees oogst overal applaus en is een publiekslieveling. Hij zal dus bijzonder gemist worden nu de prijzen worden verdeeld, niet enkel in de Champions League, maar zeker ook in de Serie A. Het is voor Juve, wat blessures betreft, echt een annus horribilis. Eigenlijk verdient Ranieri lof voor wat hij er , ondanks alles, toch van heeft kunnen maken tot nu toe.

AC Milan won met ruime 3-0 cijfers van Atalanta, maar die uitslag weerspiegelt helemaal niet het matchverloop. Atalanta was het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg, maar Milan heeft nog steeds Inzaghi. Pippo blijft ook nu nog een torinstinct hebben om u tegen te zeggen. Dankzij zijn doelpunten kan Milan toch weer wat vrijer ademen.

Nog doeltreffender dit seizoen is Marco Di Vaio (foto): zijn doelpunten, 19 intussen, houden Bologna hoogst waarschijnlijk in de Serie A. In een vorig voetballeven speelde Di Vaio de pannen van het dak bij Parma, waarna hij voor veel geld naar Juve verkaste, maar daar kon hij zich nooit doorzetten. Na heel wat omzwervingen beleeft hij nu zijn tweede jeugd en een selectie voor de Squadra Azzurri behoort zelfs weer tot de mogelijkheden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties