Anderlecht-spelers verdienen het meeste euro's

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Anderlecht-spelers verdienen het meeste euro's

Uit een onderzoek van de krant GvA blijkt dat een eersteklassespeler in ons land gemiddeld 134.024 euro nette opstrijkt op jaarbasis. Bij Anderlecht verdienen de spelers het meeste geld, gemiddeld 350.905 euro.

De cijfers slaan op het seizoen 2007/2008. Een seizoen eerder verdiende een eersteklassespeler in ons land gemiddeld 113.492 euro. De stijging is te wijten aan het feit dat Club Brugge meer lonen ging uitbetalen na het aantrekken van Wesley Sonck en wijlen François Sterchele. Ook bij Standard Luik verdiende een voetballer gemiddeld veel meer, maar dat heeft vooral te maken met de vele winstpremies die de club moest uitbetalen. De spelers die gemiddeld het minst verdienen, spelen bij VC Westerlo en KV Kortrijk, toen een tweedeklasser.

Wie dé grootverdiener is in onze Jupiler Pro League is niet helemaal juist in te schatten. Spelers als Nicolas Frutos, Jan Polak en Mbark Boussoufa (allen Anderlecht), Elyaniv Barda en Tom Soetaers (RC Genk), Sonck en Sterchele (Club Brugge) zouden allemaal tussen de 500.000 en de 1.300.000 euro bruto verdiend hebben.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties