De Boeck maakt De Smet en Club Brugge niet vrolijk

Mathias Dumarey
| 13 reacties
De Boeck maakt De Smet en Club Brugge niet vrolijk
Foto: © SC

Het nieuws dat Glen De Boeck vlak voor de Brugse derby verspreidde, namelijk dat Stijn De Smet volgend jaar voor Club Brugge speelt, is niet op gejuich onthaald door blauwzwart en zeker niet door de speler zelf. De Smet weigert alvast elk commentaar.

Glen De Boeck, de trainer van Cercle Brugge, houdt erg van duidelijkheid. Nu lijkt hij echter zichzelf te hebben voorbijgehold door het nieuws te lanceren dat Stijn De Smet (foto boven) volgend seizoen voor de buren van Club Brugge zou uitkomen. Ook bij de transfer van Tom De Sutter was Glen De Boeck de klokkenluider van dienst.

"Je kan beide zaken niet met elkaar vergelijken. In het geval van Tom De Sutter was er al een akkoord bereikt met Anderlecht. Bij De Smet is er echter nog niets concreet, maar de prijs is wel van dezelfde orde. We vragen drie miljoen euro aan de geïnteresseerde teams", aldus Cercle-voorzitter Frans Schotte in de kranten. Schotte denkt zelfs na om Stijn De Smet een contractverlenging voor te schotelen. Zijn huidige verbintenis loopt tot de zomer van 2010.

Club Brugge gaf als reactie aan dat ze zeker niet van plan zijn dat bedrag op tafel te leggen. Ze houden nog twee andere alternatieven achter de hand die op het einde van het seizoen transfervrij zijn en dus niets zullen kosten. "We wilden De Smet graag halen in januari, maar toen mochten we niet praten met de speler van Cercle. Nu liggen de kaarten anders", zegt de Brugse sportmanager Luc Devroe in HLN.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties